Thema-update Fitness & Zorg

Ongezonde ontwikkelingen

Veel mensen zijn te zwaar en leven ongezond. Maar liefst vier op de tien mensen sporten niet, óf te weinig.  De gevolgen laten zich raden: te veel ziekteverzuim en te hoge zorgkosten. Tel daar de dubbele vergrijzing bij op en het rampscenario lijkt compleet. Het is overduidelijk tijd voor verandering. Hoe krijgen we de mensen én de markt in beweging?

Nadruk op preventie en gezonde levensstijl

Inmiddels wordt duidelijk dat het huidige zorgstelsel niet meer werkt. Om de samenleving te blijven voorzien van hoogwaardige, toegankelijke en betaalbare zorg, moet het systeem op de schop en de nadruk worden verlegd naar preventie en een gezonde levensstijl. Met als hoofddoel: het bevorderen van de kwaliteit van leven van burgers en patiënten. En daar liggen veel kansen voor u als ondernemer.

Train op samenwerking

De vraag naar sportbegeleiding en beweging- en voedingsadvies neemt toe. Om optimaal op de wensen van burgers in te spelen, is het waardevol om de krachten te bundelen. Huisartsen, diëtisten, fysiotherapeuten, maar ook ondernemers en initiatiefnemers buiten de zorg, zoals fitnesscentra en sportverenigingen: zoek de samenwerking! Zo worden de moordende concurrentie en de terugloop van leden omzeild én blijft de zorg betaalbaar.

In de thema-update leest u concrete voorbeelden van kansrijke verbindingen en proposities. Wat is volgens u het beste medicijn voor een vitale gezondheidszorg?

Lees de thema-update Fitness & Zorg

Contact

Rabobank