Industrie

Vooroordelen circulaire economie

De circulaire gedachte wint terrein. Toch is niet elke ondernemer overtuigd. Onze experts ontkrachten vijf vooroordelen.

Lees het artikel

Steeds nauwkeuriger slijpen

Bij Van Giessel Slijptechnieken moet extreem nauwkeurig gewerkt worden. De kostbare apparatuur financieren ze via lease.

Lees het interview

Naar een papierloze fabriek

Plaatbewerkingsbedrijf BOZ Group in Bergen op Zoom maakte de stap van papier naar digitaal. "We hebben nu veel meer overzicht."

Lees het hele interview

4 trends in 3D-printing

Sectorspecialist Industrie Corné Kranenburg was op de 3D-printingbeurs in Frankfurt. Hij zag daar vier interessante ontwikkelingen.

Lees de blog

Trends en ontwikkelingen

Industrie

De industriële sector houdt de opgaande lijn goed vast. De binnenlandse markt trekt weer aan en de export naar kansrijke buitenlandse markten neemt toe. De internationale concurrentie is fel en dat vraagt om flexibiliteit. Dat betekent continu het onderscheidende vermogen verbeteren en flexibel omgaan met klantwensen.

  • Snelle technologische veranderingen vragen om investeringen in R&D en netwerksamenwerking. Aansluiting bij kennisclusters is essentieel.
  • De opkomst van ‘smart industry’-concepten.
  • Toenemende aandacht voor duurzamere productieprocessen zoals cleantech.

In welk deel van de sector u ook actief bent, u vindt actuele informatie op Rabobank Cijfers & Trends.

Lees meer op de Rabobankwebsite Cijfers & Trends

Sectorspecialist industrie

Onze sectorspecialist zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Ze helpen u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank