Industrie

Industrie-update juni 2018

De industrie zit in hoogconjunctuur en het producentenvertrouwen is hoog. Er zijn nog volop kansen. Waar liggen deze?

Lees de update

Robotisering, wat kun je ermee?

Robotisering kan een belangrijke bijdrage leveren aan het bedrijfssucces. Wat zijn hiervoor de redenen? En hoe start je ermee?

Lees de blog

Rabo Robo Challenge 2018

Benieuwd hoe uw organisatie kan profiteren van intelligente automatisering? Doe mee aan de Rabo Robo Challenge (start juni 2018).

Bekijk het programma

Rabo Duurzame Innovatieprijs

De winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018 zijn bekend. Bekijk de winnende innovaties en alle andere finalisten.

Lees meer

Cijfers en trends voor uw branche

Wat zijn de economische vooruitzichten voor uw branche? Waar liggen kansen? En welke ontwikkelingen zijn er op bijvoorbeeld het gebied van wet- en regelgeving? In welk deel van de industriële sector u ook actief bent, wij praten u bij. Ga naar uw branche en bekijk recente cijfers en trends.

Elektrotechniek

Machinebouw

Metaalindustrie

Scheepsbouw

Trends en ontwikkelingen

Industrie

De industriële sector houdt de opgaande lijn goed vast. De binnenlandse markt trekt weer aan en de export naar kansrijke buitenlandse markten neemt toe. De internationale concurrentie is fel en dat vraagt om flexibiliteit. Dat betekent continu het onderscheidende vermogen verbeteren en flexibel omgaan met klantwensen.

  • Snelle technologische veranderingen vragen om investeringen in R&D en netwerksamenwerking. Aansluiting bij kennisclusters is essentieel.
  • De opkomst van ‘smart industry’-concepten.
  • Toenemende aandacht voor duurzamere productieprocessen zoals cleantech.

Sectorspecialist industrie

Onze sectorspecialist is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Hij helpt u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank