Dagproductie binnendeuren meer dan verdubbeld

  Van Vuuren in Grou produceert binnendeuren voor de utiliteitsbouw. De afgelopen tijd zijn het aantal verschillende deuren enorm gestegen wat een uitdaging met zich meebrengt: hoe kun je de klant sneller bedienen zonder concessies te doen aan kwaliteit?

  Met behulp van Rabo Lease wordt momenteel een nieuwe productielijn gebouwd met een veel hogere capaciteit. Doordat er iedere 25 seconden een deur wordt geproduceerd, stijgt de productie straks van 450 naar 1000 deuren per dag. En daalt de doorlooptijd van 20 naar 2 dagen. Directeur Dennis Gijsman noemt het zelf een “next level” investering. “Wij zagen potentie in de markt en liepen tegen de grenzen aan van onze capaciteit. Een investering als deze doe je niet zomaar. Om deuren die enorm variabel zijn in maatvoering en functie snel te kunnen leveren, is doorlooptijd het sleutelwoord.”

  Deze nieuwe productielijn past in hun filosofie van een lean productieproces waarbij de klant maximale ontzorgt wordt. “We realiseerden ons dat dit ook een andere manier van denken vraagt van onze medewerkers. We hebben daarom veel tijd gestoken in het delen van onze visie en het betrekken van medewerkers. Voor hen gaat er veel veranderen: er zijn minder mensen nodig voor de productie zodat er een verschuiving plaatsvindt van productie naar montage. En ja: dat kan je niet doen zonder je mensen erbij te betrekken.”

  Of Dennis zijn winnende tip wilde delen? Jazeker: “zorg dat je op één lijn zit met de externe leverancier van je productielijn. Dat voorkomt verrassingen in de toekomst!”

  De komende weken delen meer succesvolle ondernemers hoe zij door innovaties ‘manarm produceren’. Benieuwd? Houd LinkedIn in de gaten!

  Kees de Schipper

  Kees de Schipper

  • Sectorspecialist
  • Industrie
  (06) 82 47 37 89 LinkedIn
  Yorick Cramer

  Yorick Cramer

  • Sectorspecialist
  • Industrie
  (06) 51 11 28 29 LinkedIn