Mobiliteit

Duurzaamheid top of mind?

De eerste stappen richting een duurzamere wereld zijn gezet. Wat is de bijdrage van ondernemers in de mobiliteit?

Lees de update

Mobiliteitsupdate augustus 2018

Waterstof of brandstof, afgeschreven of kans? Ondernemers in de mobiliteit komen voor belangrijke keuzes te staan.

Lees de update

Transitie in mobiliteit opkomst

De impact van trends en ontwikkelingen wordt steeds zichtbaarder. Hoe overleeft u deze transitie?

Lees de update

Rabo Duurzame Innovatieprijs

De winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018 zijn bekend. Bekijk de winnende innovaties en alle andere finalisten.

Lees meer

Cijfers en trends voor uw branche

Wat zijn de economische vooruitzichten voor uw branche? Waar liggen kansen? En welke ontwikkelingen zijn er op bijvoorbeeld het gebied van wet- en regelgeving? In welk deel van de mobiliteitssector u ook actief bent, wij praten u bij. Ga naar uw branche en bekijk recente cijfers en trends.

Universele autobedrijven

Handel in auto-onderdelen

Schadeherstelbedrijven

Tankstations

Tweewielerspeciaalzaken

Trends en ontwikkelingen

Automotive

De mobiliteitsector profiteert ten dele van het economisch herstel. De autoverkoop nieuw klimt uit het dieptepunt van 2016 en de occasion markt groeit gestaag. Ondanks de positieve vooruitgang is er geen ruimte om achterover te leunen. De mobiliteitsector staat aan het begin van een grote transitie die bestaande business- en verdienmodellen totaal op zijn kop zet. Innoveren en verduurzamen zijn essentieel om te overleven in deze turbulente markt.

  • Opkomst volledig elektrische auto (FEV) zorgt voor een reductie in aftersales van meer dan 75% (op de lange termijn). FEV onderhoud is een groeimarkt.
  • Duurzame mobiliteit wint aan populariteit.Private lease blijft een sterke groeimarkt (+36.000 contacten in 2017) en sluit goed aan bij de veranderende mobiliteitsvraag van de consument.
  • Inzetten op digitalisering, big data en connectiviteit van steeds groter belang maar vereist samenwerking.

Sectorspecialist mobiliteit

Onze sectorspecialist is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Hij helpt u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank