Ontmoet Rabobank op de PROVADA

Ontmoet Rabobank op de PROVADA

Hal 10, stand 10

Het verduurzamen van de Nederlandse vastgoedvoorraad is een belangrijke ambitie van de Rabobank. Door nu na te denken over hoe we het slimst kunnen omspringen met de bestaande voorraad en bestaande materialen zetten we een enorme stap. Alles begint bij het (h)erkennen van de opgaves en mogelijkheden die er liggen.

Circulaire stand

Net zoals voorgaande jaren is de Rabobank weer vertegenwoordigd op de PROVADA. Ook dit jaar weer met onze stand, waar zoveel mogelijk gebruikt is gemaakt van duurzame en circulaire materialen. Dit heeft niet alleen geleidt tot bijzondere materiaalkeuzes, maar ook nog eens tot een bijzonder mooi standontwerp.

Neem een kijkje

Inhoudelijk Programma

Vanzelfsprekend bieden we iedere dag weer een inhoudelijk programma op onze stand. Iedere dag staat in het teken van een bepaald thema: Dinsdag Duurzaamheid - Woensdag Maatschappelijke Impact- Donderdag Innovatie.

Rabo Financieringsdesk en Speeddates

Om de bezoeker nog beter van dienst te zijn richten we dit jaar een Rabo Financieringsdesk in op onze stand. Hier kan men met alle financieringsvragen terecht. Daarnaast kan men na elke presentatie speeddaten met een van onze Rabo Specialisten.

Bekijk het programma

Dinsdag 4 juni Duurzaamheid

10.30 - 11.00

Banken hebben de sleutelrol in de verduurzaming van de gebouwde omgeving

De holy grail om de gebouwde omgeving effectief te verduurzamen is nog niet gevonden. Banken kunnen in de energietransitie een sleutel rol vervullen, zij hebben een groot netwerk en de financieringstools in huis. We nemen je mee in de laatste ontwikkelingen van het klimaatakkoord, de aanpak van de overheid en welke sleutelrol Rabobank wil spelen om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te versnellen. 

11.00 - 11.30

Speeddate 

Ga in gesprek met een Rabo Specialist.

12.00 - 12.30

Kennislunch:

Energieke Regio helpt je te verdienen aan duurzaamheid 

Menno van Luijn van Energieke Regio vertelt hoe ze de klanten van Rabobank via een local4local aanpak helpen met de verduurzaming van hun vastgoed. Nadruk zit in de verleiding vanuit een verdienmodel onder het mom van “mogen wij je helpen te verdienen aan duurzaamheid”. De presentatie wordt ingeluid door Anke Verhagen van de Rabobank die kort vertelt hoe de Rabobank stuurt op een duurzame commercieel vastgoed portefeuille.


12.30 - 13.00

Speeddate 

Ga in gesprek met een Rabo Specialist.

15.30 - 16.00   

Circulariteit in vastgoed: wat nu!? 

Het thema circulariteit is booming en duikt overal op. Maar wat is het eigenlijk en wat betekent het voor de vastgoedsector van morgen, en dus voor jou? Anke Verhagen gaat in op de do’s en dont’s omtrent circulair denken en vooral circulair doen. 

16.00 - 16.30

Speeddate

Ga in gesprek met een Rabo Specialist.

16.30  - 19.00 
Netwerkborrel Rabo Real Estate Finance 

Woensdag 5 juni Maatschappelijke impact

10.30 - 11.00

Asbest update

Stephan Winter Senior Bouwkundig Rabobank, geeft een korte introductie:
- Hoe zat het ook weer
- Aanpak bij transformatie, sloop
- Asbestdaken
Vervolgens kunt u speeddaten met twee deskundigen van Hofstede cs Milieuadviseurs.

12.00 - 12.45

Kennislunch:

Seniorenhuisvesting van de toekomst: investeren in bricks or clicks?

Seniorenhuisvesting gaat de komende jaren enorm veranderen. Wij zien een grote mismatch tussen vraag (behoefte) en aanbod als het gaat om seniorenhuisvesting. Er is een tekort aan woningen voor ouderen met een zorgbehoefte en veel vastgoed van zorginstellingen sluit niet meer aan bij deze tijd (met leegstandsrisico’s van dien). Tijdens deze Kennislunch gaan onze panelleden met elkaar in discussie hoe we het beste om kunnen gaan met de veranderende ouderenhuisvesting. Het panel bestaat uit:
- Hamit Karakus, directeur Platform 31
- Ivo van der Klei, lid Raad van Bestuur Amstelring
- Desirée Uitzetter, Directeur gebiedsontwikkeling BPD en voorzitter Neprom
- Geert van der Heijden, sectorspecialist zorg Rabobank


12.30 - 13.00

Speeddate 

Ga in gesprek met een Rabo Specialist.

15.00 - 15.30

Transformatie, willen we nog?

Nu we op de top van de vastgoedcyclus staan, lijkt transformatie ineens van de agenda verdwenen. Maarten Donkers schreef hier een veelgelezen blog over op Vastgoedmarkt ‘Vastgoedsex’. Lees waarom juist nu transformatie hard nodig is. 

15.30 - 16.00Speeddate 

Ga in gesprek met een Rabo Specialist.

16.30  - 19.00 
Netwerkborrel Rabo Real Estate Finance

Ga naar de Blog van Maarten Donkers

Donderdag 6 juni Innovatie

12.00 - 12.30

Kennislunch:

Sustainable Pay per Use: Rabobank & Mobeazy carsharing

Presentatie en live demonstratie die laat zien hoe de circulaire economie gestimuleerd kan worden door blockchain technologie en smart contracts met als voorbeeld de carsharing oplossing voor bedrijven van Mobeazy.

12.30 - 13.00

Speeddate

Ga in gesprek met een Rabo Specialist.

14.00 - 14.30

Hoe ziet de vastgoedtransactie en woonbeleving van de toekomst eruit?

Een vastgoedtransactie moet zo soepel en makkelijk mogelijk geregeld kunnen worden voor vastgoedprofessionals en huurders. Waarbij veiligheid, betrouwbaarheid en gemak voor beiden geborgd wordt. 

Ook tijdens het wonen is het van belang dat huurders eenvoudig hun woonwensen kunnen regelen en een optimaal woongenot beleven. 

Dit kan door vanuit één platform bijvoorbeeld een reparatieverzoek in te dienen, onderling met elkaar te communiceren en activiteiten met elkaar te kunnen afstemmen.

Tijdens deze presentatie laat OSRE samen met Rabobank en Allthings zien hoe de huurtransactie van morgen eruit ziet en hoe huurders de beste woonervaring krijgen.

14.30 - 15.00

Speeddate

Ga in gesprek met een Rabo Specialist.

15.00 - 15.30

Blockchain biedt kansen in vastgoed

Blockchain, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Maar wat is het nu precies? Wat zijn de kansen en uitdagingen van Blockchain in het vastgoed? En welke concrete voorbeelden zijn er? Bart Jan Holleman (Rabobank) en Jo Bronckers (FIBREE & Blockchain2RealEstate) delen hun ervaringen aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden.

15.30 - 16.00Speeddate
16.30 - 19.00  Netwerkborrel Rabo Real Estate Finance 

Rabo Real Estate Finance - PROVADA hal10, stand 10