Zorgboerderij Erve Tijhuis: de beste zorg op persoonlijk niveau

Een droom die werkelijkheid werd

Elf jaar geleden werd één van de dromen van Adele Tijhuis werkelijkheid. Een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van ouderen, in de vorm van dagbesteding op een boerderij. "Nadat de mede boeren en boerinnen gewend waren aan onze visie op zorg, werd voor velen de overstap naar een verpleeghuis te groot. We zagen een groeiende vraag naar kleinschalig wonen. Het liefst op de boerderij", vertelt Adele.

"Hoe mooi zou het zijn als cliënten op de zorgboerderij kunnen wonen?"

Persoonlijke zorg van het hoogste niveau

De passie voor haar vak en liefde voor haar cliënten straalt van Adele af als zij de woonkamer van het woon-zorgcentrum binnenkomt. "Een mooiere manier om dichtbij onze cliënten te blijven en de beste zorg te kunnen leveren bestaat niet", aldus Adele. "Toen wij de woonwens van de cliënten en familieleden te horen kregen, hebben mijn zoon Sebastiaan Tijhuis en ik de handen in één geslagen. Hij als financieel verantwoordelijke en ik als zorgprofessional". Het resultaat mag er zijn: een combinatie van de dagbesteding en een woon-zorgcentrum in hartje twente, waar de mede boeren en boerinnen de aandacht krijgen die zij nodig hebben.

100% bezetting, het hele jaar door

Adele en haar team onderscheiden zich met de individuele en persoonlijke aandacht aan iedere cliënt. Het is niet voor niets dat het woon- zorgcentrum binnen een half jaar na de opening volledig bezet is. "Door de kwaliteit van zorg, hoe wij bekend staan in de omgeving en ons netwerk binnen zorgorganisaties en ziekenhuizen krijg ik regelmatig de vraag of wij nog ruimte hebben. Helaas is dit bijna nooit het geval", aldus Adele.

Duurzaamheid belangrijk punt binnen de zorg

"We hebben het wooncentrum zo laten bouwen dat we er zeker twintig jaar mee vooruit kunnen", vertelt Adele. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen en de isolatie is duurzaam geregeld. Ook is duurzaamheid een belangrijk punt op de agenda tijdens vergaderingen met grote zorginstellingen laat Adele weten. Maar omdat zij over het algemeen minder cliënten hebben, zijn er voor hen minder financiële mogelijkheden om te investeren in duurzaamheid.