Meer opties

De API online payment bestaat nu een paar jaar náást plugins en SDK’s die het ook mogelijk maken om webshops aan OmniKassa te koppelen. Het voordeel van de API is dat je meer opties hebt dan met de plugins en SDK’s. Wat de API voornamelijk anders maakt is dat het toestaat om een webshop aan Rabo OnlineKassa te koppelen. Dit is een onderdeel van RaboOmniKassa en stelt een verkoper in staat om zelf de betaalmethodes te kiezen waarmee klanten kunnen afrekenen. Die betalingen zijn door de koppeling tussen OnlineKassa en OmniKassa ook weer te zien in het dashboard van die laatste.

Betaalmethodes en orderlines

Een andere belangrijke inbouwoptie van deze API is de mogelijkheid om een voorkeursbetaalmethode in te stellen. Dit betekent dat klanten die in de webshop afrekenen automatisch naar een betaalmethode, zoals creditcardbetalingen, worden gestuurd. Dit is een feature die erg gewaardeerd wordt door winkeleigenaren. Hetzelfde geldt voor order lines: hiermee wordt niet alleen in het dashboard opgenomen voor hoeveel geld er iets is verkocht, maar ook wát er is verkocht. De plugins en SDK bieden deze flexibiliteit niet altijd.

Gebruiksvriendelijk en Sandbox

De developers die de afgelopen jaren met deze API hebben gewerkt, geven aan dat hij erg vriendelijk in gebruik is. Zo is het niet ongewoon dat een ontwikkelaar binnen twee dagen een webshop met OnlineKassa-integratie live heeft staan. Testen kan uiteraard in de Sandbox van deze API.