Eigen bedrijf starten

Klaar voor de start

Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Bijvoorbeeld het schrijven van een ondernemingsplan, het openen van een zakelijke rekening, het regelen van verzekeringen en het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ben je benieuwd waarmee wij jou van dienst kunnen zijn?

Jouw ondernemingsplan

Voor een goede start van jouw nieuwe onderneming schrijf je een bedrijfsplan. Dit plan kun je gebruiken om investeerders te overtuigen en om grip te krijgen en te houden op jouw eigen ideeën en plannen.

Jouw zakelijke rekening: de basis van je bedrijf

Om de bankzaken van jouw bedrijf goed te regelen en jouw privé en zakelijke financiën te scheiden, open je een zakelijke rekening. Die vormt de basis van jouw zakelijke financiën.

Met Rabo Startersvoordeel zijn in het eerste jaar jouw zakelijke rekening, bankpas en internetbankieren gratis. Ook krijg je korting op onze pinautomaten, iDEAL oplossingen en producten voor contant geld, zoals wisselgeld of storten.

Stappenplan

Als je een onderneming begint, is het handig om een checklist bij de hand te houden. Met zo'n 'stappenplan' hou je het overzicht en zie je belangrijke zaken niet over het hoofd.

Geldzaken

Hoe gaan klanten aan jou betalen?

Welke manier van betalen is voor jouw klanten het handigst? Je kunt verschillende betaaloplossingen aanbieden, maar het is goed om te bedenken welke betaalmogelijkheden het beste bij jou en jouw klanten passen. Met het Rabo Startersvoordeel kun je een jaar lang kosteloos proberen wat het beste werkt.

Lees meer over de betaalmethoden voor startende ondernemers

Bekijk hieronder de verschillende betaalmogelijkheden.

Hoe hou je alles goed bij?

Het is aan te raden om direct vanaf de start van jouw bedrijf de financiële administratie op orde te houden. Voor de Belastingdienst bijvoorbeeld, moet je als ondernemer een deugdelijke administratie voor zeven jaar bewaren. Voor onroerende zaken, zoals het huren van een bedrijfspand, geldt zelfs een bewaarplicht van tien jaar. Om overzicht te houden in jouw financiën is een zakelijke rekening noodzakelijk. We bieden je als startende ondernemer verschillende administratie- en betaalmogelijkheden.

Verzekeren

Als starter loop je risico. Je kunt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raken, in een zakelijk conflict belanden of schade lijden (of veroorzaken). Wij bieden hiervoor meerdere verzekeringen. Voor starters hebben we de belangrijkste verzekeringen op een rij gezet.

Alle verzekeringen voor starters

Financieren

Als je een bedrijf begint, heb je misschien een financiering nodig. Bij de Rabobank kun je als startkapitaal een financiering vanaf € 5.000 online aanvragen. Voor financieringen van bedragen lager dan € 5.000 kun je voor advies terecht bij jouw Rabobank. Wil je vooraf weten of je in aanmerking komt voor financiering, gebruik dan de Rabo Financieringsindicator.

Gebruik de Rabo Financieringsindicator

Om te ontdekken welke andere mogelijkheden voor financiering bij je passen, zoals crowdfunding of investeringsfondsen, is er de Financieringsverkenner.

Bekijk de Rabo Financieringsverkenner op Partnerinfinancieren.nl

Contact

Rabobank