Eigen bedrijf starten

Sterker starten

Een bedrijf van jezelf – in wat voor fase ook – er komt veel bij kijken. En zeker bij de start. Wij helpen je er graag bij!

Bijvoorbeeld met de Startversterker van IkGaStarten.nl en IkGaStarten.nl.

De Startversterker & IkGaStarten.nl

De Startversterker is een gratis tool voor startende ondernemers met stevige ambitie. Met tips, tests en prikkelende vragen om jou sterker te laten starten.

Je ondernemingsplan

Voor een goede start van je nieuwe onderneming schrijf je een bedrijfsplan. Dit plan kun je gebruiken om investeerders te overtuigen en om grip te krijgen en te houden op je eigen ideeën en plannen.

Je zakelijke rekening: de basis van je bedrijf

Om de bankzaken van je bedrijf goed te regelen en je privé en zakelijke financiën te scheiden, open je een zakelijke rekening. Die vormt de basis van je zakelijke financiën.

Met Rabo Startersvoordeel zijn in je eerste jaar jouw zakelijke rekening, bankpas en internetbankieren gratis. Ook krijg je korting op onze pinautomaten, iDEAL oplossingen en producten voor contant geld, zoals wisselgeld of storten.

Ontdek Rabo Startersvoordeel

11 voordelen van een zakelijke rekening

Geldzaken

Hoe gaan klanten aan jou betalen?

Welke manier van betalen is voor jouw klanten het handigst? Je kunt verschillende betaaloplossingen aanbieden, maar het is goed om te bedenken welke betaalmogelijkheden het beste bij jou en jouw klanten passen. Met het Rabo Startersvoordeel kun je een jaar lang kosteloos proberen wat het beste werkt.

Lees meer over de betaalmethoden voor startende ondernemers

Bekijk hieronder de verschillende betaalmogelijkheden.

Hoe hou je alles goed bij?

Het is slim om direct vanaf de start je financiële administratie op orde te houden. Voor de Belastingdienst bijvoorbeeld, moet je als ondernemer een deugdelijke administratie voor zeven jaar bewaren. Voor onroerende zaken, zoals het huren van een bedrijfspand, geldt zelfs een bewaarplicht van tien jaar. Om overzicht te houden in je financiën is een zakelijke rekening handig. We bieden je verschillende administratie- en betaalmogelijkheden.

Bekijk Rabo Bizzy, de bankrekening die je boekhouding doet

Verzekeren

Als startende ondernemer loop je risico. Je kunt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raken, in een zakelijk conflict belanden of schade lijden (of veroorzaken). Interpolis heeft hiervoor meerdere verzekeringen, die je exclusief via de Rabobank kunt afsluiten. De belangrijkste zetten we voor je op een rij.

Alle verzekeringen voor startende ondernemers

Financieren

Als je een bedrijf begint, heb je misschien een financiering nodig. Bij de Rabobank kun je als startkapitaal een financiering vanaf € 5.000 online aanvragen. Voor financieringen van bedragen lager dan € 5.000 kun je voor advies terecht bij jouw Rabobank. Wil je vooraf weten of je in aanmerking komt voor financiering, gebruik dan de Rabo Financieringsindicator.

Gebruik de Rabo Financieringsindicator

Om te ontdekken welke andere mogelijkheden voor financiering bij je passen, zoals crowdfunding of investeringsfondsen, is er de Financieringsverkenner.

Bekijk de Rabo Financieringsverkenner op Partnerinfinancieren.nl

Contact

Rabobank