Voorbeeld ondernemingsplan detailhandel

Schrijf een sterk plan voor jouw winkel

Gratis voorbeeld én tips

Ga je een winkel openen? In de detailhandel kun je alle kanten op. Maar of je nu groente, kleding of verf gaat verkopen, je begint met een plan. Fijn om dan een voorbeeld te hebben. Download daarom ons gratis voorbeeldplan.*

Je krijgt bovendien tips voor het starten van je bedrijf. Zo start je nog sterker!

Meer over dit voorbeeld

In het voorbeeldplan wil Annemarie Bellaart een kledingwinkel starten voor vrouwen van de Y-generatie. Ze wil een echte én een webwinkel. Om te kunnen starten heeft ze externe financiering nodig.

* Dit ondernemingsplan is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van Peter Wolfsen, adviseur bij AcconAvm.

Maak je eigen ondernemingsplan

Als je start in de retail dan is de kans klein dat je net als Annemarie een kledingwinkel wilt starten. Maar het kan toch fijn zijn om haar bedrijfsplan te bekijken. Je krijgt zo een beeld van welke onderdelen en thema’s aan bod moeten komen in je eigen plan.

Belangrijke onderwerpen van een business plan

Wie
Jouw persoonlijkheid kan voor een investeerder de reden zijn om wel of niet te investeren in je bedrijf. Begin daarom een bedrijfsplan met jezelf. Wie ben je? Wat zijn jouw persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en ambities? Als je jezelf goed kent, weet je hoe je jouw kracht kunt inzetten, maar ook waar je hulp bij moet vragen.

Wat
Wat voor winkel wil je beginnen? In dit onderdeel staan jouw concept en je plannen voor de korte en lange termijn centraal. Wat er zoal aan bod komt:

  • Jouw concept
  • Locatie
  • De benodigde inventaris
  • Beoogde klanten
  • Concurrentie
  • Je marketingplan

Financieel plan
Heb je een financiering voor een pand, voorraad of inventaris nodig? Dan wil je mogelijk een aanvraag plaatsen bij een investeerder of een bank. Een financieel plan is dan van groot belang. Maar ook als je geen startkapitaal nodig hebt, is het opstellen van zo’n plan een goed idee. Geef hierin antwoord op vragen als:

  • Hoe sta ik er financieel voor?
  • Welke omzet moet ik minimaal behalen?
  • Welke investeringen zijn er nodig?

Meer voorbeeldplannen

Voorbeeld ondernemingsplan voor zzp

Voorbeeld ondernemingsplan voor dienstverlening

Voorbeeld ondernemingsplan voor horeca

Sjabloon om in te vullen

Contact

Rabobank