Ook als zzp’er start je sterker met een ondernemingsplan. Op deze pagina vind je een leeg template en inspirerende voorbeelden van verschillende ondernemersplannen in de zorg, bouw en voor een adviesbureau. En ook vind je een voorbeeldplan voor samenwerken met andere zzp’ers. Handig!

Waarom een ondernemingsplan als zzp’er?

Als het aankomt op je ondernemingsplan is spieken wel verstandig. Het voorbeeld van een andere zelfstandige ondernemer, die iets vergelijkbaars doet of werkt in dezelfde sector, helpt je vaak om je eigen plannen scherper te maken.

En omdat we Rabobank zijn geven we je ook extra tips mee voor je financiële plan. Als zzp’er heb je misschien niet altijd een investering nodig, maar net als elke andere ondernemer moet je altijd zorgen dat je privé rondkomt.

Lees ook de tips voor het schrijven van een ondernemersplan

Download deze slimme zzp-plannen. Ze zijn gratis.

Template - invulmodel voor ondernemingsplan

Ondernemingsplan template (invulmodel)

Heb je al genoeg voorbeelden gezien én is het tijd voor het echte werk? Met dit handige invulmodel staan de structuur van je ondernemingsplan en alle belangrijke aandachtspunten voor het schrijven ervan al voor je klaar.

Download ondernemingsplan template

Ondernemingsplan voor ZZP

Voorbeeld ondernemingsplan: zzp consultant

Of je nu aan de slag gaat als fotograaf, fitness instructeur of IT specialist, je noemt je zelf waarschijnlijk freelancer, of gewoon zzp’ers. En je adviseert je klanten en verstaat je vak.

Bij dit ondernemersplan kijk je mee over de schouder van duurzaamheidsadviseur Harrie, die zijn eigen adviesbureau heeft.

Download adviesbureau voorbeeldplan van zzp’er Harrie

Ondernemingsplan voor zzp bouw

Voorbeeld ondernemingsplan: zzp in de bouw

Wil jij als zzp’er aan de slag in de bouw? En kun je wat hulp gebruiken bij het schrijven van een goed bedrijfsplan? Dan is dit voorbeeld iets voor jou.

Download voorbeeldplan Jeroen - zzp’er in de bouw

Ondernemingsplan voor zzp zorg

Voorbeeld ondernemingsplan: zzp in de zorg

Ook in de zorg starten veel zelfstandige ondernemers. Volg het verhaal van Ingrid die haar eigen thuiszorgcoöperatie is begonnen. Lees meer over haar visie op de markt, haar plan en hoe ze haar collega’s in de thuiszorg helpt.

Download voorbeeldplan Ingrid – zzp’er in de zorg

Ondernemingsplan voor zakelijke dienstverlening

Voorbeeld ondernemingsplan: samenwerken als zzp’er

Samenwerken als zzp’er heeft zijn voordelen; je kunt altijd terugvallen op elkaar. In dit ondernemingsplan bundelen Jeanine en Britt hun krachten in een eigen contentbureau. De één is een kei in copywriting en de ander een uitstekende videomaker. Zijn werken samen in de vorm van een VOF. Bekijk dit voorbeeld om meer te leren over ondernemen met partners.

Download voorbeeldplan Jeanine & Britt – samenwerken als zzp’er

Zelf regelen & Contact