Voorbeeld ondernemingsplan zzp: download gratis

Wil jij een sterke start maken als zzp'er? Of je nu als grafisch vormgever, accountant of personal trainer aan de slag gaat, ook als zzp’er is het schrijven van een ondernemingsplan een goed idee! Met dit voorbeeld ondernemingsplan zzp helpen we je een eind op weg. Je downloadt het gratis en ontvangt ook tips voor het starten van je eigen bedrijf. Zo ben je verzekerd van een sterke start!

Wist je dat...

er in Nederland bijna 1,2 miljoen mensen voltijd werkzaam zijn als zzp’er?

Wat staat er allemaal in een ondernemingsplan voor zzp’ers?

Jouw businessplan kan doorslaggevend zijn bij een aanvraag van externe financiële middelen. Maar ook als je zonder ondersteuning van anderen wilt starten met ondernemen, vergroot je met een ondernemersplan jouw kansen op een succesvolle start. We nemen je mee in alle hoofdstukken.

Hoofdstuk 1: samenvatting

Hier laat je zien dat je de doelstellingen helder voor ogen hebt en dat je hoofdzaken van bijzaken kunt scheiden.

Hoofdstuk 2: de ondernemer

In dit hoofdstuk ga je in op de persoon achter het bedrijf. Wie ben jij als persoon en wat zijn je ambities?

Hoofdstuk 3: de onderneming

Dit hoofdstuk gaat uitgebreid in op de bedrijfsplannen én maakt melding van relevante ontwikkelingen in jouw branche.

Hoofdstuk 4: de markt

Dit onderdeel van het plan gaat in op marktontwikkelingen. Heeft jouw product of dienst potentie om de (lokale) markt te veroveren?

Hoofdstuk 5: marketingplan

Dit deel gaat over het in de markt zetten van je product of dienst. Met de marketingmix vertaal je jouw plannen naar een praktische aanpak.

Hoofdstuk 6: financieel plan

Hier breng je jouw financiële situatie in kaart. Dit hoofdstuk moet volledig zijn en concrete toelichtingen bevatten van de verschillende begrotingen.

Hoofdstuk 7: algemene en juridische zaken

Als toekomstig ondernemer moet je ook aantonen dat je hebt nagedacht over algemene juridische zaken die van invloed kunnen zijn op jouw onderneming.

Gebruik dit voorbeeld ondernemingsplan als hulpmiddel

Bij het schrijven van je ondernemingsplan kun je vast wel wat hulp gebruiken. En daar helpen we je graag bij. In het voorbeeld ondernemingsplan zzp beschrijven we de fictieve onderneming van zzp’er Harrie Frederiks.

Hij begeleidt met zijn adviesbureau De Groene Inkoper diverse inkooptrajecten bij bedrijven en overheden om milieubewust in te kopen. Omdat de vraag naar duurzaamheid toeneemt ziet hij kansen om zijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Met het schrijven van het ondernemingsplan wil hij de doelstellingen van zijn bedrijf helder op papier zetten en een krediet aanvragen.

Denk eraan dat elk bedrijf anders is en dat geldt ook voor een ondernemersplan. Gebruik daarom dit voorbeeld ondernemingsplan als hulpmiddel en neem de informatie niet zomaar over. Handig om te weten: alle cijfers en persoonlijke informatie in dit voorbeeld zijn fictief. Succes met je ondernemingsplan!

Ondernemingsplan voorbeeld zzp

Meer over het ondernemingsplan zzp

Bij het schrijven van je ondernemingsplan kun je vast wel wat hulp gebruiken. En daar helpen we je graag bij. In het voorbeeld ondernemingsplan zzp beschrijven we de fictieve onderneming van zzp’er Harrie Frederiks. Hij begeleidt met zijn adviesbureau De Groene Inkoper diverse inkooptrajecten bij bedrijven en overheden om milieubewust in te kopen. Omdat de vraag naar duurzaamheid toeneemt ziet hij kansen om zijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Met het schrijven van het ondernemingsplan wil hij de doelstellingen van zijn bedrijf helder op papier zetten en een krediet aanvragen. Denk eraan dat elk bedrijf anders is en dat geldt ook voor een ondernemersplan. Gebruik daarom dit voorbeeld ondernemingsplan als hulpmiddel en neem de informatie niet zomaar over. Handig om te weten: alle cijfers en persoonlijke informatie in dit voorbeeld zijn fictief. Succes met je ondernemingsplan!

Veelgestelde vragen

Voor wie is het voorbeeld ondernemingsplan bedoeld?

Dit voorbeeld ondernemingsplan is speciaal bedoeld voor alle zzp'ers die een goed idee hebben voor een bedrijf, maar nog niet weten hoe ze dit concreet moeten maken. Het plan helpt je om je doelstellingen helder te formuleren, je markt te analyseren en een financieringsstrategie te ontwikkelen.

Wat staat er in het voorbeeld ondernemingsplan?

Het voorbeeld ondernemingsplan behandelt alle belangrijke aspecten van het starten van een eigen bedrijf, waaronder: wie ben je en wat zijn je ambities? Wat ga je doen en wat maakt je uniek als zzp’er? Wie zijn je klanten en wat is de concurrentie? Hoe ga je je product of dienst promoten? Wat zijn je kosten en inkomsten? Op welke algemene en juridische zaken moet je letten?

Is het verplicht om een ondernemingsplan te schrijven als zzp'er?

Het schrijven van een ondernemingsplan is niet verplicht als zzp’er. Althans, niet wettelijk, zoals voor de Belastingdienst of de Kamer van Koophandel. Wil je via externe financiers aan startkapitaal komen? Dan is het wél noodzakelijk om een ondernemingsplan te schrijven. Zonder zo'n plan kom je niet in aanmerking voor een gesprek bij de bank of andere investeerders.

Voordat een instantie geld in jouw onderneming zal steken, wil deze weten: om welk product of welke dienst het gaat, wat de financiële vooruitzichten zijn, wat jouw motivatie is om een bedrijf te beginnen, wat jouw strategie is en wat daardoor de kans van slagen is van jouw onderneming. De investering moet immers wel worden terugverdiend

phone

Hulp nodig?