Zakelijke rekening met Startersvoordeel

Ben jij net je eigen bedrijf gestart? Of doe je dat binnenkort? Dan heb je vroeg of laat een zakelijke rekening nodig. Bij ons krijg je als startende ondernemer als je een zakelijke rekening opent je eerste jaar Startersvoordeel. Dat wil zeggen:

 • In je 1e jaar betaal je geen vaste kosten voor je zakelijke rekening, bankpas + online bankieren (= € 0,00 in plaats van € 9,95)
 • In je 1e jaar krijg je korting op je transactiekosten en veel zakelijke betaalproducten
 • Met de zakelijke rekening bij Rabobank kan je ook onze andere zakelijke producten afnemen en de verzekeringen van Interpolis®
Startersvoordeel

Zo werkt Startersvoordeel

Startersvoordeel betekent concreet dat pas als je kosten voor de Startersvoordeelproducten (zie verderop) boven de € 70 komen, wij deze in rekening brengen. Zolang je die € 70 niet haalt, betaal je niets voor de Startersvoordeelproducten.

Met € 70 Startersvoordeel per maand kan je al veel doen. Een zakelijke rekening kost je normaal gesproken € 9,95 per maand + transactiekosten. Voor startende ondernemers zijn die transactiekosten gemiddeld € 6 per maand. Dan houd je van je Startersvoordeel € 54,05 over. Dit bedrag kun je bijvoorbeeld inzetten om Rabo SmartPin te gebruiken, hiermee maak je van je smartphone een pinapparaat, handig!

Speciaal voor startende ondernemers

Rabo Startersvoordeel krijg je als je maximaal 12 maanden ingeschreven staat bij de KvK, je eerste zakelijke rekening bij Rabobank opent en geen vereniging of stichting hebt.

Zakelijke rekening

Vaste kosten € 9,95 p/mnd

 • € 9,95 voor je zakelijke rekening, bankpas + online bankieren
 • exclusief transactiekosten

Startersvoordeel

Meest gekozen

Vaste kosten € 0,00 p/mnd

 • Geen vaste kosten voor je zakelijke rekening, bankpas + online bankieren
 • Korting op je transactiekosten
 • Korting op veel zakelijke betaalproducten
 • Geldt je 1e jaar bij Rabobank

Bizzy met Startersvoordeel

Vaste kosten € 5,00 p/mnd

 • Geen vaste kosten voor je zakelijke rekening, bankpas + online bankieren
 • Korting op je transactiekosten
 • Korting op veel zakelijke betaalproducten
 • Boekhoudtool Tellow
 • Geldt je 1e jaar bij Rabobank

Alle Startersvoordeelproducten

Je Startersvoordeel geldt voor veel zakelijke producten. Zo kan je op een voordelige manier ontdekken welke producten jij nodig hebt en of ze bij je passen.

Bekijk welke producten je binnen Startersvoordeel kunt afsluiten

Extra: half jaar gratis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis

Als startende ondernemer betaal je de eerste 6 maanden geen premie voor de Interpolis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is een extra korting die bovenop het Rabo Startersvoordeel komt.

Lees meer over de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Waarom een zakelijke rekening?

Een eigen rekening voor je bedrijf is echt een goed idee als jij een start wilt maken met je bedrijf. Reden nummer 1: je privé en zakelijke administratie gescheiden houden.

Ontdek waarom een zakelijke rekening een goed idee is

Details Rabo Startersvoordeel

Kenmerken

Startersvoordeel in het kort:

 • het 1e jaar tot € 70 per maand korting op bijna alle zakelijke producten voor betalen en ontvangen, waaronder de zakelijke rekening, bankpas, online bankieren en transactiekosten.
 • de korting berekenen we altijd aan het eind van de maand.
 • voor de zakelijke rekening betaal je geen vaste kosten, voor Rabo Bizzy betaal je € 5,- per maand vaste kosten.

Bekijk welke producten je met Startersvoordeel kunt afsluiten

Als je een zakelijke rekening opent, krijg je sowieso:

 • één zakelijke bankpas van de Rabobank: de Rabo WereldPas
 • toegang tot Rabo Internetbankieren met de Rabo Bankieren App
 • alerts via e-mail en/of via een pushbericht op je smartphone
 • optioneel: een Rabo Scanner (één per rekening of gebruiker)
 • digitale rekeningafschriften

Na Startersvoordeel:

Als je 12 maanden Startersvoordeel bijna voorbij zijn, krijg je van ons een seintje per mail. Je kunt dan bekijken of je de producten waar je Startersvoordeel op ontvangt, blijft gebruiken of wilt opzeggen. Blijf je ze gebruiken, dan betaal je zodra je Startersvoordeel voorbij is, voor die producten het normale tarief.

Voor wie is Rabo Startersvoordeel?

Je komt in aanmerking voor Startersvoordeel als je:

 • korter dan 12 maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, én
 • voor het eerst zakelijk klant wordt bij de Rabobank en nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van het Startersvoordeel, én
 • geen vereniging of stichting bent
Kosten

Met het Rabo Startersvoordeel ontvang je een jaar lang € 70 korting per maand op bijna alle zakelijke producten voor betalen en ontvangen. Na dit jaar ga je de normale tarieven voor de zakelijke rekening betalen.

Bekijk de tarieven van onze producten

Voorwaarden

Lees voor het openen van een zakelijke rekening met Startersvoordeel de voorwaarden goed door. Goed om te weten, bij Rabobank noemen we de zakelijke rekening ook wel rekening courant. De voorwaarden van de rekening courant zijn dus de voorwaarden van de zakelijke rekening.

De Zakelijke rekening met Startersvoordeel is bedoeld voor zakelijk betalingsverkeer en niet voor het aanhouden van derdengelden. Derdengelden zijn tegoeden van anderen die je in bewaring hebt. Hiervoor kun je een Rabo DerdengeldenRekening openen.

Veelgestelde vragen over Startersvoordeel

Hoe open ik een zakelijke rekening?

Een zakelijke rekening openen kan bij Rabobank op 2 manieren:

 1. Door in te loggen op Rabo Internetbankieren via de oranje ‘open een rekening’-knop op deze pagina. Je vraagt de rekening dan volledig online aan. Dit kan alleen als je een eenmanszaak hebt of een bv hebt met 1 bestuurder (directeur-grootaandeelhouder).
 2. Via een aanvraagformulier. Deze route volg je als je nog geen particulier klant bent bij Rabobank of een bedrijf met een andere rechtsvorm opent.

Houd in beide gevallen je KvK-nummer bij de hand.

Open een zakelijke rekening met Startersvoordeel

Hoe krijg ik Startersvoordeel?

Als je een rekening opent vragen we je om je KvK-nummer. Staat je bedrijf minder dan 12 maanden ingeschreven bij de KvK en voldoe je aan alle voorwaarden dan krijg je Startersvoordeel. 

Wanneer krijg je Startersvoordeel?

 • Je korter dan 12 maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, én
 • Je voor het eerst zakelijk klant wordt bij de Rabobank en nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van het Startersvoordeel, én
 • Je geen vereniging of stichting hebt

Wat is Rabo Bizzy

Met Rabo Bizzy is het alsof er een assistent in je zakelijke Rabobank-rekening zit. Eentje die dag en nacht voor jou aan het werk is. Rabo Bizzy verwerkt bijna vanzelf je betalingen in je boekhouding én bereidt je btw-aangifte voor. Zo weet je altijd precies wat wél en niet betaald is. En ook hoe je er financieel voor staat. Ideaal. Want dat levert je héél véél kostbare tijd op.

Rabo Bizzy is geschikt voor zzp’ers en bedrijven tot en met 4 medewerkers met een eenmanszaak of bv (met maximaal 1 bestuurder).

Lees meer over Rabo Bizzy

Ik wil graag Tellow, zit dat ook in het Startersvoordeel?

De boekhoudtool Tellow is onderdeel van Rabo Bizzy. Rabo Bizzy is een pakket met de producten die je nodig hebt om je bankrekening je boekhouding te laten doen: de zakelijke rekening, de bedrijfsspaarrekening, Tellow en internetbankieren. Dit pakket kan je afsluiten met Startersvoordeel. Je betaalt dan per maand € 5 aan vaste kosten voor het gebruik van Tellow.

Lees meer over Rabo Bizzy

Hoe zit het met de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis?

Als startende ondernemer betaal je de eerste 6 maanden geen premie voor de Interpolis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze korting komt bovenop het Rabo Startersvoordeel.

Je kunt hiervan gebruik maken als:

 • je korter dan 12 maanden staat ingeschreven bij de KvK, en
 • een zakelijke rekening hebt bij Rabobank, en
 • je bedrijfsomzet maximaal € 1 miljoen per jaar is.

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering verschillen per onderneming. Ze zijn afhankelijk van:

 • de branche waarin je werkt
 • het aantal medewerkers binnen je organisatie
 • de hoogte van je omzet of exploitatiekosten

Als je een aansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten, berekent onze adviseur daarom samen met jou wat je premie zal zijn.

Lees meer over de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wat als mijn jaar Startersvoordeel voorbij is?

Als je 12 maanden Startersvoordeel bijna voorbij zijn, krijg je van ons een seintje per e-mail dat jouw Startersvoordeel binnenkort afloopt. Je kunt dan bekijken of je de Startersvoordeelproducten blijft gebruiken of wilt opzeggen. Blijf je ze gebruiken, dan betaal je het normale tarief zodra je Startersvoordeel voorbij is.

Klaar voor Rabo Startersvoordeel?