Elf voordelen van een zakelijke rekening

Je wilt met je bedrijf sterk starten en daarna stevig doorgroeien. We geven je 11 redenen waarom daar meteen vanaf de start een zakelijke rekening bij hoort.

1. Je hebt overzicht

Een zakelijke rekening maakt dat je in één oogopslag ziet wat de financiële stand van zaken van je bedrijf is.

2. Je houdt privé en zakelijk gescheiden

Handig voor jezelf natuurlijk. En fijn als je de boekhouding uitbesteedt aan een boekhouder of accountant, privé blijft dan privé. Ook als de Belastingdienst eventueel controleert.

3. Je laat zien dat je je bedrijf serieus neemt

Met een rekening op naam van je bedrijf laat je zien dat je gelooft in jouw bedrijf. Het staat professioneel, toont dat je ambities hebt en dat je er vol voor gaat. En je hoeft je klanten ook niet meer te vragen geld naar je privérekening over te maken.

Tip: Zakelijk betaalverzoek
Maak het je klanten en jezelf makkelijk: stuur een zakelijk betaalverzoek. Dat werkt net als bij je privé-rekening. Je klant betaalt via iDEAL. En jij weet precies welk verzoek betaald is.

4. Je kunt de btw op zakelijke brandstof terugvorderen

Door jou betaalde btw op zakelijke tankkosten kan je terugvragen bij de Belastingdienst. Maar dit mag alleen als je betaalt met een bankpas, creditcard of tankpas op naam van je bedrijf.

5. Je bedrijf heeft een eigen pinpas, een blauwe

Wel zo handig, want je betaalt zo nooit meer per ongeluk met de verkeerde pas.

6. Je hebt toegang tot al onze producten en diensten

Denk aan verzekeringen, financieringen en producten zoals een pinautomaat of een creditcard. Maar ook advies en oplossingen voor als je internationaal zakendoet. We bieden je veel meer dan alleen een bankrekening en denken graag met je mee.

7. "Je bespaart op je boekhouder

Die hoef je immers niet te betalen om je privé en zakelijke financiën te scheiden, hij kan meteen aan de slag met je boekhouding."

8. Je kunt gratis een zakelijke spaarrekening openen

Op deze spaarrekening zet je bijvoorbeeld je btw, zodat je het niet per ongeluk uitgeeft.

9. Je kunt de kosten aftrekken als bedrijfskosten

De kosten voor een zakelijke rekening kun je aftrekken als bedrijfskosten.

10. Je hebt onze kennis en netwerk onder handbereik

Als je zakelijk bankiert bij de Rabobank, profiteer je ook van onze marktkennis en ons netwerk. We weten wat er speelt en helpen je graag verder als dat nodig is. Bovendien organiseren we ieder jaar meer dan 300 events, zoals workshops en netwerkborrels.

11. Je profiteert van Startersvoordeel

Voor startende ondernemers (tot 12 maanden KvK-inschrijving) hebben wij Rabo Startersvoordeel. Je zakelijke rekening, bankpas en internetbankieren zijn 1 jaar gratis. Bovendien krijg je korting op veel producten, bijvoorbeeld voor pin, contant en iDEAL.

Bekijk alle voordelen

Contact

Rabobank