Ondernemers brengen elkaar verder

Als het gaat over groei luisteren ondernemers eerder naar andere ondernemers dan naar een bank. Daarom brengen wij ze bij elkaar. Bijvoorbeeld in de online serie 'Blik op de toekomst'. Laat je inspireren door andere ondernemers en ga aan de slag met groei.

Waarom is groei belangrijk

Waarom is groei belangrijk?

Uit onderzoek blijkt dat maar 15% van de mkb’ers verantwoordelijk is voor alle groei. Ontdek 6 redenen om te groeien en bereid je voor op een groter bedrijf.

Ga verder met automatisering

Ga verder met automatiseren

Automatisering maakt processen efficiënter en sneller. Naar schatting creëert automatisering tot 2030 17% extra banen in het mkb. Ontdek hoe jij de eerste stap zet.

Rabo Werkplaats Digitalisering

Rabo Werkplaats Digitalisering

Wil je zelf aan de slag met de groei van je bedrijf? Bezoek een Rabo Werkplaats Digitalisering: 9 gratis events in heel Nederland waar je concrete tips krijgt om direct met het digitaliseren van je bedrijf aan de slag te gaan.

Ga verder met digitaliseren

Ga verder met digitaliseren

80% van het mkb heeft al een site, webshop of app. Maar door nog meer te investeren in digitalisering en automatisering kan het mkb in Nederland elk jaar met 500 miljoen groeien. Hoe digitaal is jouw bedrijf?

Hoe financier ik mijn groei?

Hoe financier ik mijn groei?

Voor groei heb je vaak extra geld nodig. Om te investeren in een nieuwe machine, of in extra personeel of een grotere voorraad. 27% van de mkb’ers heeft zich in het afgelopen jaar op financiering georiënteerd. Ontdek 4 stappen om jouw groei op een gezonde manier te financieren.

Ga verder met innoveren

Ga verder met innoveren

Iedere euro die in innovatie wordt geïnvesteerd levert 2,30 euro aan economische groei op. Ontdek hoe je investeerders vindt voor je innovaties of hoe je een circulair businessmodel op kunt zetten.

Ga verder in nieuwe markten

Ga verder in nieuwe markten

Groei is te realiseren door te zoeken naar nieuwe markten in binnen- en buitenland. Het mkb is nu verantwoordelijk voor 25% van de goederenexport. Ontdek hoe je exporteert zonder achter je pc vandaan te komen.

Ga verder met samenwerken

Ga verder met samenwerken

Ondernemers die vaak de samenwerking op zoeken voor advies of partnerships groeien vaak harder. Starters die een bedrijf overnemen hebben 70% minder kans om failliet te gaan. Ontdek hier 7 teamspirit-lessen van hockey-coach Alyson Annan.

Start en groei

Start en groei

60% van de bedrijven bestaat nog 5 jaar nadat ze zijn opgericht. Daar wil je als startende ondernemer natuurlijk bij horen. Op IkGaStarten.nl vind je tips, tricks en info over het starten van een bedrijf. Én de Startversterker, voor een echt ijzersterke start.

Hoe groei ik als ondernemer?

Hoe groei ik als ondernemer?

Een derde van de ondernemers heeft in de waan van de dag te weinig tijd om na te denken over groei.  Zonder de juiste focus is het moeilijk om te groeien.  Waar haal jij de tijd vandaan? Ontdek 9 tijdbesparende tips en lees hoe je je administratie slimmer kunt organiseren.

Hoe vind ik goed personeel?

Hoe vind ik goed personeel?

72% van de snelgroeiende bedrijven heeft moeite met vinden van gekwalificeerd personeel. In een groeiende economie wordt goed personeel weer schaars. Ontdek hoe ondernemers toch programmeurs of lassers wisten te vinden. En wat is verstandig werken met flex- of vaste contracten?