Studenten werken aan een robothand

Rabo Duurzame Innovatieprijs

Stel je eens voor... jouw innovatie draagt bij aan de groei van je bedrijf, je werkt aan een maatschappelijk vraagstuk en een duurzame wereld.

Vernieuwde Rabo Duurzame Innovatieprijs

Ruim 20 jaar organiseert Rabobank de Rabo Duurzame Innovatieprijs. Een prijs waarmee Rabobank innovatieve ondernemers een platform biedt en helpt om hun innovatie verder te brengen, te versnellen met onze kennis, netwerk en financieringsoplossingen.

Om ook in de toekomst innovatieve ondernemers het juiste platform te kunnen blijven bieden, kijken we op dit moment naar een vernieuwde opzet van de Rabo Duurzame Innovatieprijs. Om die reden organiseert Rabobank in 2024 geen Rabo Duurzame Innovatieprijs. Zodra er meer bekend is over de nieuwe opzet, lees je hierover op deze website.

Winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023

Tijdens een feestelijke finaledag op 16 mei 2023 bij YES!Delft heeft de jury uit de in totaal 15 finalisten een winnaar per categorie gekozen. Daarnaast werd de winnaar van de Rabo Duurzame Innovatie Ledenprijs 2023 bekend gemaakt.

Een overzicht van alle winnaars 2023

MantiSpectra

Winnaar categorie voedseltransitie

De ChipSense™ technologie van MantiSpectra minimaliseert voedselverspilling door materiaalanalyses met een kleine sensorchip.

Easee

Winnaar categorie inclusieve samenleving & gezondheid

's Werelds eerste gecertificeerde en klinisch bewezen online oogmeting waarmee je thuis net zo betrouwbaar je ogen kunt testen als bij de opticien.

PAKT

Winnaar categorie energietransitie

PAKT bouwt aan een circulair retoursysteem om alle glazen verpakkingen herbruikbaar te maken.

Refurb Battery

Winnaar categorie Rabo Duurzame Innovatie Ledenprijs

Refurb Battery bouwt circulaire energie opslagsystemen van gebruikte fietsbatterijen waarmee afval wordt voorkomen en zij de energietransitie helpen te versnellen.

Winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023

MantiSpectra

Easee

PAKT

Waarom doen ondernemers mee?

Deelnemers van de Rabo Duurzame Innovatieprijs willen met hun innovatie:

    Het verschil maken in de maatschappijDe wereld kennis laten maken met haalbare en rendabele innovatiesVerder groeien met hun bedrijf en een steentje bijdragen aan maatschappelijke vooruitgang

De categorieën

In 2023 werd de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023 uitgereikt in drie categorieën:

De andere finalisten van 2023

Benieuwd naar de overige finalisten en hun innovatie? Hieronder een overzicht per categorie, als ook een kort filmpje waarin de finalisten kort meer vertellen over hun innovatie.

GreenSwapp

GreenSwapp is een dataplatform waarmee supermarkten de CO2-uitstoot van voedsel per product (barcode) kunnen berekenen & communiceren aan de consument.

Voedseltransitie
Inclusieve samenleving & gezondheid
Energietransitie

Agxeed

Orbisk

Partners van Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023