"Wij willen gewoon groter worden"

Interview met Dennis Rens van Dudok Rotterdam

Dudok zet vol in op groei!

Dudok zit ‘in de hapjes en de drankjes’, zoals Dennis Rens het met veel gevoel voor understatement noemt. Met 17 zaken in de daghoreca, een patisserietak, partycatering en Daily 33, draait de groep een omzet van ruim 40 miljoen euro. Rens en zijn partners zetten vol in op groei, maar zijn blij dat de bank hen af en toe een spiegel voorhoudt. 

Je moet jezelf blijven prikkelen

"Als ondernemer zie je soms alles door een roze bril en ben je snel positief. Wij zien een rijdende trein waar we op willen springen, het liefst nu meteen. Onze accountmanager kan dan wel eens zeggen: 'je bent nu zo snel gegroeid, moet je niet even tijd nemen om te hergroeperen en te focussen?'" 

De groeitips van Dennis Rens

"Bij overnames houden wij de ondernemer aan boord. De gunfactor is erg belangrijk in de horeca en zo houdt ieder bedrijf ook zijn eigenheid. Binnen een groeiend bedrijf creëren we dus kleine bedrijfjes, met een eigen voorkant en dezelfde achterkant."

  • Probeer niet alles uit je werkkapitaal te managen.
  • Luister naar kritiek, het is verleidelijk je plannen door een roze bril te zien.
  • Soms wil je té graag, laat je helpen door een kritische sparringspartner.

Gekoppeld aan een bekende Rotterdammer

"Een deel van onze financiering is gegaan via Rabo&Co. De bank legt je plan dan voor aan klanten met een vrij belegbaar vermogen van meer dan een miljoen euro. In ons geval werden we gekoppeld aan een bekende Rotterdamse Rabo-klant, dus dat was een mooie link!"

Doen waar je goed in bent

"Het horecabedrijf is niet meer hetzelfde als vroeger. Ooit runde je een zaak om aan het einde te verkopen, dat was dan je pensioen. Tegenwoordig moet je je geld verdienen tijdens de exploitatie. Ik geloof ook dat dat gezonder is. Dankzij gedeeltelijke financiering kan ons management zich richten op waar we goed in zijn: eten & drinken, én ondernemen."

Blijf in beweging

Wil jij de volgende stap zetten met jouw bedrijf? Neem contact op met onze accountmanagers. Wij denken graag mee over de mogelijkheden en de financiering van jouw plannen.

Dennis Rens was te gast tijdens Week van de Ondernemer Rotterdam: