"Een sterke bedrijfscultuur is cruciaal"

Interview met Freek Schouten van Magnet.me

Bijna afgestudeerd en op zoek naar een baan. De eerste stap in jouw carrière. Hoe vind je in het woud van 60.000 werkgevers precies de baan die bij jou past? Schouten bedacht een match-systeem en dat zagen bedrijven ook wel zitten. Magnet.me groeit al vijf jaar, heeft inmiddels 30 medewerkers en is ook actief in Engeland.

Een Airbnb voor banen

"Wij laten zien wat het echt betekent om bij een bedrijf te werken. Met foto’s en video’s brengen we de bedrijfscultuur in beeld. En we matchen. Een beetje zoals Spotify de juiste playlist voorstelt op basis van je luistergedrag, zo koppelen wij op basis van gedrag. Bedrijven betalen voor onze dienstverlening, zij komen immers ook (goed) in beeld! Studenten schrijven zich natuurlijk gratis in."

De groeitips van Freek Schouten

"De bedrijfscultuur is cruciaal in een groeifase. Iedereen bij Magnet.me, kent bij onze visie. Bij scale-ups is de eerste pijn vaak dat er slecht wordt gecommuniceerd, dat er geen feedback meer komt."

  • Een sterke bedrijfscultuur is cruciaal als je groeit.
  • Zorg dat je verhaal en je cijfers in orde zijn. Bereid je voor.
  • Als je wilt groeien, moet je daar op tijd aan gaan werken

Wed nooit op één paard!

"De eerste groei hebben we kunnen financieren dankzij een angel investor. Daar konden we een tijdje mee vooruit. Ook omdat we gewend waren kritisch te zijn over elke euro die we uitgaven. Uiteindelijk groeiden we zo snel dat we behoefte hadden aan werkkapitaal."

Een bank moet snappen waar je mee bezig bent

"Er werd niet zomaar een zak geld neergezet. We hebben gebruik gemaakt een lening en krediet met iBSK-garantie van de overheid. Een regeling bedoeld voor innovatieve bedrijven, waarbij de bank minder risico loopt en wij minder rente betalen. Mede dankzij het vertrouwen van de Rabobank hebben we een tweede aandelenuitgifte kunnen doen."

Blijf in beweging

Wil jij de volgende stap zetten met jouw bedrijf? Neem contact op met onze accountmanagers. Wij denken graag mee over de mogelijkheden en de financiering van jouw plannen.

Freek schouten was te gast tijdens Week van de Ondernemer Rotterdam: