Boerschappen haalt producten op bij de boer, en bezorgt dezelfde dag nog verse producten bij de consument. En dat tegen een eerlijke prijs.

Podcast #1: Boerschappen

In BNR Doorpakkers gaat verslaggever Connor Clerx langs bij een ondernemer die het nét even anders doet. Zo ook bij Boerschappen. Boerschappen haalt producten op bij de boer, en bezorgt dezelfde dag nog verse producten bij de consument. En dat tegen een eerlijke prijs.

Uit de hand gelopen

Stijn Markusse is samen met 10 vrienden Boerschappen gestart. Het begon klein, namelijk voor hem en zijn vriendengroep. Maar dit is in korte tijd flink veranderd, en zelfs een beetje uit de hand gelopen.

Keten in heel Nederland verkorten

Boerschappen wil de keten ‘van boer naar bord’ verkorten. En dat tegen een eerlijke prijs. Op dit moment leveren ze voornamelijk aan klanten in Zeeland en Noord-Brabant, maar daar komt binnenkort snel verandering in. Stijn wil de komende 3 jaar uitbreiden. En natuurlijk levert dat ook problemen op, zoals logistieke uitdagingen en software aanpassingen. Maar dit ziet hij allemaal positief in, zo vertelt hij in de podcast.

Lees meer over trends en kansen in de voedselketen

Nieuwe software

Eén van zijn ambities is om totaal nieuwe software te bouwen die boeren gaat beoordelen op basis van hun keurmerk, dierenwelzijn en andere KPI’s. Dit alles met het doel om tot een deugdelijke keten te komen.