BNR Doorpakkers

Podcast #5: Change Hairstyling

In BNR Doorpakkers gaat verslaggever Connor Clerx langs bij een ondernemer die het nét even anders doet. Hij gaat in gesprek met Jos Beks van Change Hairstyling. Een Brabantse kapper die innoveert door het gebruik van data.

(Bijna) volledig geautomatiseerd

Jos Beks heeft nog nooit een haar geknipt, maar heeft wel samen met zijn vrouw een kapperszaak: Change Hairstyling. De kapperszaak heeft 15.000 klanten en is bijna volledig geautomatiseerd, op het knippen na.

Data, data en data

Kapsalons en data zijn twee dingen die je niet meteen met elkaar associeert. Het digitaliseren van de papieren agenda naar een online systeem en het automatiseren van de boekhouding en de loonadministratie zijn niet revolutionair. Maar dat is de achterliggende data wel, vertelt Jos. Zo zag hij trends en bepaalde zaken die minder soepel gaan. Door dit te verbeteren en hier op in te spelen kunnen ze nu veel efficiënter werken, gaan bestellingen automatisch, worden klanten te woord gestaan door een telefoonsysteem en blijft er tijd over voor gezelligheid in de kapsalon.

Lees hoe je als ondernemer onderscheidend kunt zijn met je winkel

Kansen zien in de markt

Jos ziet volop kansen in de markt, dat komt omdat hij van origine ict’er is en dus anders naar de branche of naar problemen in het bedrijf kijkt. Bijvoorbeeld naar no-show. Daarom is er nu een no-show beleid ingevoerd: niet op tijd afzeggen is gewoon betalen, hiermee kan de prijs ver omlaag voor de behandelingen.