Stortingen

Met de functionaliteit Stortingen kunt u binnen Rabo Internetbankieren stortingen voormelden. De stortingen worden verwerkt op basis van de afstortovereenkomst en de voorboeknormen.

Om gebruik te kunnen maken van Stortingen moet uw afstortovereenkomst gekoppeld zijn aan uw overeenkomst internetbankieren en, voor Rabo Internetbankieren Professional aan de gebruiker die de melding wil doen. De rekening waarop de storting gedaan wordt, moet eveneens gekoppeld zijn aan deze gebruiker.

De afstortovereenkomst wordt automatisch aan uw overeenkomst toegevoegd, en in Rabo Internetbankieren Professional gekoppeld aan de gebruiker met rol Eigenaar. Binnen Rabo Internetbankieren Professional kan de Eigenaar of Beheerder vervolgens de afstortovereenkomst toekennen  aan andere gebruikers. De Eigenaar of Beheerder kan de afstortovereenkomst en rekeningen koppelen aan gebruikers via Instellingen – Autorisatie – Producten/gebruikers.

Wanneer een gebruiker alléén de functionaliteit Storten mag gebruiken, wordt geadviseerd hiervoor een OnlineKey pas aan te vragen. Vervolgens kunt u in Rabo Internetbankieren Professional alleen de afstortovereenkomst en de rekeningen waarop de gebruiker mag storten, koppelen aan deze gebruiker. Alle functies (Betaalfunctionaliteit, Inzage in saldo-informatie, etc.) kunt u vervolgens uitzetten. Dit doet u bij Instellingen – Autorisaties – Functies/gebruikers.

Op deze Helppagina's vindt u uitleg over de schermen van de functionaliteit Stortingen. Heeft u nog vragen over stortingen? Kijk dan even bij vraag & antwoord.