Energietransities mogelijk maken via Rabobank

Rabobank wil bijdragen aan duurzame veranderingen. Dat doen we door de uitdagingen van de energietransitie te vertalen naar kansen. Samen met onze klanten en leden vinden we passende financieringsoplossingen.

    kansen in de energietransitie optimaal benuttenaantrekkelijke rentekortingpersoonlijke aanpak, op maat gemaakt

Van noodzaak naar kans

De maatschappelijke noodzaak om te verduurzamen is onvermijdelijk. Het verminderen van CO₂-uitstoot vraagt om een andere omgang met energie. Denk aan een alternatief voor fossiele brandstoffen en manieren om de congestie op het elektriciteitsnet te omzeilen. Dit vereist aanpassingen en investeringen, maar biedt ook kansen.

Die kansen liggen in het besparen, bijvoorbeeld door het energieverbruik te verlagen. Of genereer extra inkomsten door daken en terreinen te gebruiken voor het opwekken van duurzame energie. Voor welke optie je ook kiest: Rabobank biedt ondernemers een helpende hand om duurzaam en toekomstbestendig te groeien. Door de uitdagingen van de energietransitie samen te vertalen naar kansen. Door te informeren, te verbinden en met passende financieringsoplossingen te komen.

Sectorspecifieke kennis

Samen met klanten, leden en partners versnelt Rabobank de noodzakelijke transitie naar energiezuinig ondernemen en het verduurzamen van de gebouwde omgeving. We investeren in duurzame energieprojecten, helpen ondernemers bij het overstappen op hernieuwbare energiebronnen en adviseren hen over energiereductie in hun bedrijf.

Inspelen op de energietransitie is niet alleen een maatschappelijke behoefte. Als bedrijf krijg je op termijn mogelijk ook een achterstand op de concurrentie als je ervoor kiest niet te verduurzamen. Daarnaast loop je wellicht financieringen mis.

Met onze specialistische kennis zoeken we samen naar investerings- en bespaarmogelijkheden. Zo kun je als bedrijf overstappen op schone energie zoals wind- en zonne-energie. Of je kiest voor een betere isolatie van je bedrijfspanden. In alle gevallen zoeken we samen naar de beste oplossing; voor een beter milieu en een gezond en duurzaam bedrijf.

Lenen met rentekorting

Voor duurzame ondernemers biedt Rabobank meerdere leningen onder gunstige voorwaarden. Wij geven een rentekorting aan bedrijven en organisaties die een bijdrage leveren aan de energietransitie.

Waarom kiezen voor Rabobank

Rabobank ondersteunt de energietransitie. Niet alleen voor het milieu en de maatschappij, maar ook voor de toekomstbestendigheid van bedrijven. Onze specialisten werken sectorspecifiek. Hierdoor weten zij precies welke uitdagingen en kansen er in bepaalde sectoren liggen en beschikken zij over een groot netwerk. Zo brengen we klanten samen en realiseren we met elkaar de energietransitie.

We gaan graag met je in gesprek om te kijken welke investeringen jij kan doen om een bijdrage te leveren aan de energietransitie en als bedrijf klaar voor de toekomst te zijn. Neem contact op met je vaste accountmanager of vraag een gesprek aan met een van onze deskundigen.

Energiecoöperaties

Lokale energiecoöperaties dragen bij aan het creëren van draagvlak en betrekken bewoners bij lokale zon- en windprojecten. Als Rabobank ondersteunen we lokale energiecoöperaties met geld, kennis en netwerk.

Rabo Electric

Vanaf wanneer zullen elektrische vrachtwagens goedkoper in gebruik zijn dan reguliere vrachtwagens? Experts zijn het nog niet eens over het antwoord op deze vraag en hangt ook nog eens sterk af van individuele situaties. Rabo Electric heeft een innovatieve online tool ontwikkeld om de Total Cost of Ownership (TCO) van een elektrische vrachtwagen te berekenen en te vergelijken met die van een diesel truck. Deze unieke scan is ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij hun transitie naar elektrische vrachtwagens. Je vult de scan gemakkelijk en snel in met bekende gegevens van jouw operatie.

Je ontvangt dan drie TCO scenario's:

1. Reguliere diesel-operatie

2. Elektrisch Basis: met alleen een laadpaal en kabels

3. Elektrisch + Energiesysteem: inclusief eigen opwek en batterij-opslag

Het derde scenario kan belangrijk zijn. We zien dat veel transporteurs (helaas) nog vaak lang moeten wachten op een grotere netaansluiting. Deze is geregeld essentieel om op eigen locatie meer dan 2 á 3 e-trucks op te laden. Om deze gepersonaliseerde kostenvergelijking te verkrijgen, ga je naar Rabo Electric en volg de stappen van de scan. De resultaten zijn een ideale start om vrijblijvend een strategisch gesprek met een energietransitie-bankier te voeren. Tijdens dit gesprek bespreken we wat je nog kunt uitzoeken, berekenen en beslissen. Dit gesprek kan direct aan het einde van de scan aangevraagd worden.

Samen in je Eendje

Hoe ga je als bedrijf aan de slag met verduurzaming en hoe profiteer je daarvan? De nieuwe video van het team Duurzame Transities Rabobank geeft daar antwoord op met een ‘duurzame reis in het eendje’.

Meer interessante artikelen over energietransitie