Ondernemers doen zaken in het Verenigd Koninkrijk

Brexit

De keuze van het Britse volk om de EU te verlaten kan grote gevolgen hebben voor Nederlandse bedrijven. Met onze Brexit Monitor ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wat zijn de gevolgen? En wat kan je verwachten? Hier vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws en analyses van experts.

Illustratie van 2 puzzelstukjes een met de vlag van Groot Brittannië en een met de vlag van Europa

Brexit Monitor 7: we staan op een keerpunt

Het Britse parlement heeft 27 februari het heft in eigen handen genomen. Daarmee ligt een verlenging van het besluit rondom Brexit in het verschiet. Wat zijn de vooruitzichten? En wat betekenen deze voor jou als ondernemer? Daarnaast lees je over het project Brexit Buddy’s. Weet wat er speelt en hoe jij je kunt voorberieden.

Lees de Brexit Monitor

Hoe overleef jij de Brexit? 4 tips van douane-expert Hans Maessen

Bereid je goed voor

Er is een grote kans dat dit jouw bedrijf een concurrentievoordeel oplevert. Zeker wanneer anderen de situatie onderschatten.

Gebruik je netwerk

Ga met je leveranciers en afnemers om de tafel zitten over wat ervoor nodig is om samen tot oplossingen te komen.

Let op de btw

Straks moet de importeur 20% btw betalen die hij later pas terug krijgt. Dit nadeel kan een drempel vormen en import vanuit de EU ontmoedigen.

Praat met je transporteur

Hoe gevoelig is jouw waardeketen voor vertraging door een toename van douaneformaliteiten? Bespreek dit vroegtijdig.

Blijf op de hoogte

Onze onderzoekers van Rabo Research publiceren regelmatig updates en economische analyses over de Brexit. De meest recente publicaties rondom Brexit hebben we verzameld in het Brexit-dossier van Rabo Research.

Lees de meeste recente updates van Rabo Research

Gebruik de Brexit checklist

Nog niet eerder verliet een land de EU. Dus het is lastig om gevolgen van de Brexit voor je onderneming te overzien. Deze checklist helpt je om mogelijke kansen en bedreigingen in beeld te brengen.

Zelf regelen & Contact