Samenwerkingspartners in het buitenland

Antwoord op vier veelgestelde vragen

Een notaris, accountant, handelsagent of distributeur. Als u in het buitenland zakendoet, kan het handig zijn om zulke lokale partners in de arm te nemen. Lees hier onze adviezen over hoe u zo’n samenwerking in het buitenland kunt aangaan.

1. Waarom zou ik voor een samenwerkingspartner kiezen?

Een lokale samenwerkingspartner heeft veel kennis in huis die u (nog) niet heeft. Zo weet hij alles over de markt. Bijvoorbeeld wie de belangrijkste spelers zijn en wat de laatste trends zijn. Ook is een lokale partner beter op de hoogte van lokale regelgeving en producteisen. Daarnaast bent u misschien (nog) niet bekend met de taal en cultuur. Uw lokale partner kan u daarin wegwijs maken. Door samen te werken met andere bedrijven in het buitenland heeft u bovendien toegang tot nieuwe netwerken en distributiekanalen.

2. Hoe vind ik buitenlandse samenwerkingspartners?

De landenspecialisten op de Rabo International Desks hebben een uitgebreid netwerk met betrouwbare lokale partners. Zij kunnen u bijvoorbeeld in contact brengen met juristen, fiscalisten, accountants en partnerbanken. Daarnaast zijn internationale vakbeurzen, economische missies en handelsreizen goede manieren om samenwerkingspartners te ontmoeten. Bekijk de agenda op de website van het Netwerk Internationaal Ondernemen (NIO), een zelfstandig overlegorgaan van handelsbevorderende organisaties en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Neem ook contact op met de Nederlandse vertegenwoordigingen van het buitenlandnetwerk, zoals ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices. Zij kunnen u helpen met contact leggen. Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft u toegang tot dit buitenlandnetwerk. U kunt een zakenpartnerscan aanvragen voor een persoonlijke introductie bij mogelijke buitenlandse zakenpartners.

Lees meer over de zakenpartnerscan

3. Wat voor samenwerking kan ik het beste aangaan?

Dat hangt van uw situatie en plannen af. U kunt uw product zelf op de markt brengen, of dat laten doen door agenten of distribiteurs, of door een joint-venture aan te gaan met een buitenlands bedrijf. Elk van deze aanpakken heeft zijn eigen voordelen.

Handelsagent

Een agent bemiddelt tussen u en de (toekomstige) klanten in zijn land. Hij koopt uw goederen niet zelf in. Over de verkopen die hij tot stand brengt, ontvangt hij een provisie. U bepaalt zelf de verkoopprijs en u levert en factureert rechtstreeks aan de klanten. Zo houdt u binding met uw klanten en heeft u zicht op de marktontwikkelingen.

Distributeur

Een distributeur koopt bij u de goederen in en verkoopt deze door aan zijn klanten. Het voordeel is dat u maar met één partij te maken heeft, daardoor loopt u minder debiteurenrisico. Bedenk wel dat een distributeur de markt zelfstandig bewerkt en zijn eigen winstmarge bepaalt.

Joint venture

Bij een joint venture gaat u een samenwerking aan met een buitenlands bedrijf door samen een nieuwe onderneming op te richten. Het is dus geen fusie van bestaande bedrijven. U en uw partner worden allebei eigenaar.

Elke keuze heeft juridische en fiscale consequenties. Onze adviseurs mogen u geen fiscaal of juridisch advies geven, maar kunnen u wel doorverwijzen naar specialisten om u te helpen de juiste keuze te maken.

4. Hoe weet ik of een samenwerkingspartner betrouwbaar is?

Goed onderzoek naar de juiste partners is essentieel. Ga bijvoorbeeld na of het bedrijf staat ingeschreven in een officieel register. Gegevens over het bedrijf kunt u ook opvragen bij buitenlandse instanties waar het handelsregister is ondergebracht en bij de ambassade van het land waarmee u zaken wilt doen. Heeft u een betrouwbare samenwerkingspartner gevonden? Maak dan duidelijke afspraken en leg deze schriftelijk vast. De wetgeving verschilt in elk land. Win daarom altijd juridisch advies in voordat u de samenwerking aangaat.

Werkt u samen met een buitenlandse zakenpartner en bent u op zoek naar zekerheid over wederzijdse verplichtingen, levering en betalingen? Een bankgarantie, Letter of Credit of documentair incasso kan van pas komen.

Bekijk de trade-oplossingen

Contact

Rabobank