Herman Wijffels Innovatieprijs

De inschrijving voor de Herman Wijffels Innovatieprijs is gesloten. De jury bekijkt alle inzendingen zorgvuldig. In juli ontvangen de deelnemers een brief waarin staat of zij door zijn naar de volgende ronde. Het Herman Wijffels Innovatie-event en de prijsuitreiking zijn op 3 november. Reserveer deze datum dus alvast in uw agenda.

De winnaars ontvangen 20.000 euro, publiciteit en toegang tot kennis en netwerken. Ook krijgt iedere winnaar 5 dagen begeleiding van adviesbureau KplusV cadeau.

Drie categorieën

Meedoen aan de Herman Wijffels Innovatieprijs kan in de categorie 'Food & Agri', 'Circulaire economie' of 'Vitale gemeenschappen en zorg'. Elke categorie heeft een hoofdprijs van 20.000 euro.

Food en Agri

Voor een duurzame landbouw en voedselvoorziening

Innovaties die helpen de groeiende wereldbevolking van voldoende, veilige en voedzame voeding te voorzien. Die gericht zijn op minder belasting van het milieu en de omgeving. Of transparantie van de ketens en duurzaam ketenbeheer nastreven.

Circulaire economie

Voor een duurzame economie

Innovaties die kringlopen van grondstoffen of nutriënten sluiten. Die het energie- en grondstofgebruik verminderen of verduurzamen. Of waarbij partners samen innovatieve ketens vormen.

Vitale gemeenschappen en zorg

Voor vitaliteit, leefbaarheid en goede zorg

Innovaties die vitaliteit en leefbaarheid bevorderen. Die zuinige en zinnige zorg voor nu en in de toekomst waarborgen. Of waarbij mensen samen ondernemen of samenwerken voor een gemeenschappelijk belang.

Wanneer kunt u meedoen?

We zoeken ondernemende mensen met de beste innovaties. U hoeft geen klant te zijn van de Rabobank. U doet mee op persoonlijke titel, eventueel samen met anderen. U gaat daadwerkelijk met de innovatie ondernemen. Ook heeft u een werkend prototype, testresultaten of een pilot beschikbaar.

Inschrijven

De inschrijving voor dit jaar is sinds 2 mei gesloten.

Criteria (PDF)

Wedstrijdreglement (PDF)

Procedure (PDF)

Voorbeeld inschrijfformulier (PDF)

Innovaties voor de wereld van morgen

Het verduurzamen van onze economie heeft een groot maatschappelijk effect en biedt kansen voor ondernemers. We zijn ervan overtuigd dat een duurzame economie sterker en daarmee succesvoller is. De Herman Wijffels Innovatieprijs stimuleert al vijftien jaar innovaties die bijdragen aan een duurzame toekomst en is dé duurzame innovatieprijs van Nederland.

Meer lezen over de prijs en de winnaars

Contact

Rabobank