Winnaars Rabo Duurzame Innovatieprijs bekend!

Een revolutionaire kippenboerderij, een bioraffinage-technologie voor de verwerking van citrusschillen en een zachte slaaprobot hebben de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018 gewonnen. Kipster, PeelPioneers en Somnox wonnen elk € 20.000 om hun innovatie verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgen ze een jaar lang intensieve begeleiding vanuit de Rabobank door middel van een business coachingstraject en stelt de Rabobank haar netwerk beschikbaar. Meer dan 350 deelnemers hebben meegedongen naar de Rabo Duurzame Innovatieprijs.

Bekijk hier de foto's van de inspiratiesessies en de prijsuitreiking

We kijken terug op een energieke en inspirerende competitie en zijn trots op alle deelnemers die zich hard maken voor maatschappelijke issues. Met trots presenteren we de winnaars per categorie.

Dit waren de andere finalisten

Benieuwd naar de andere zes finalisten? Op de persoonlijke pagina's van deze duurzame ondernemers lees je meer over hun innovaties.

Living Light
Een atmosferische lamp die zijn energie put uit een plant die vlakbij de lamp wordt geplaatst. Hoe beter de plant wordt verzorgd, hoe langer de lamp schijnt. 

Lees meer over Living Light

WP Trading Alphen aan den Rijn BV 
Plantenpotten van gebruikt papier die dankzij een speciale behandeling voor een programmeerbare tijd natsterk zijn. Na de groeifase kunnen de potten de gft-bak in en gecomposteerd worden. 

Lees meer over WP Trading

H2O Technics B.V.
Milieuvriendelijke bestrijding en eliminatie van pathogene ziekteverwerkers, bacteriën, algen, biofouling en parasieten in water. Hierbij wekken een geavanceerde resonator en besturingssysteem ultrasone geluidsgolven op. 

Lees meer over H2O Technics

Wasteless
Een data-driven aanpak van voedselverspilling voor supermarkten met prijsdifferentiaties. Producten in het versvak, waarbij de uiterste verkoopdatum nabij is, worden automatisch afgeprijsd. 

Lees meer over Wasteless

Scoozy
De Scoozy scootmobiel heeft slimme sensoren, goede zichtbaarheid in het verkeer en maximaal comfort. Dit maakt de aanschaf van een scootmobiel toegankelijker.  

Lees meer over Scoozy

Super Brains
Deze app helpt mensen met ADHD gewoontes aan te leren en afspraken na te komen. De kans op gedragsverandering groeit dankzij de interactieve coaching om actie te ondernemen.  

Lees meer over Super Brains

Geïnspireerd geraakt?

Met de Rabo Duurzame innovatieprijs stimuleert de Rabobank ondernemers mee te werken aan innovatieve oplossingen die er echt toe doen! Ondernemers die niet alleen willen bijdragen aan de groei van hun bedrijf, maar ook aan een maatschappelijk vraagstuk en een betere wereld. Volgend jaar wordt de Rabo Duurzame Innovatieprijs opnieuw uitgereikt. Inschrijving hiervoor start in het najaar van 2018. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Contact

Rabobank