Rabobank Duurzame innovatieprijs

Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019

Stel je eens voor… je draagt als ondernemer niet alleen bij aan de groei van je bedrijf, je werkt ook mee aan een maatschappelijk vraagstuk en een betere wereld. Met de Rabo Duurzame Innovatieprijs stimuleert de Rabobank ondernemers met innovatieve oplossingen. De springplank naar succes!

Maak van jouw innovatie een succes

 • Win een geldbedrag van € 20.000 voor het verder ontwikkelen van jouw innovatie.
 • Ontvang een warme introductie bij ons netwerk

Over de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019

De inschrijving voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs is geopend. De kans dat jij het verschil maakt in zowel de maatschappij als binnen de sector komt zo een stap dichterbij. De Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019 wordt uitgereikt in de onderstaande categorieën. Enthousiast? De inschrijving staat open tot en met 31 mei 2019.

Categorie: Food & Agri 

Innovaties voor duurzame landbouw en voedselvoorziening 

Innovaties gericht op:  

 • verbetering van voedselproductie door gebruik te maken van nieuwe technologieën  
 • de groeiende wereldbevolking van voldoende, veilige en voedzame voeding te voorzien 
 • minder belasting van het milieu en de omgeving te realiseren 
 • transparantere ketens en duurzaam efficiënt ketenbeheer na te streven


Categorie: Circulaire economie & klimaat

Innovaties voor een duurzame economie

Innovaties met als doel: 

 • kringlopen van grondstoffen of nutriënten te sluiten 
 • uitstoot van broeikasgassen te verlagen  
 • energie- en grondstofverbruik te verminderen of verduurzamen 
 • vernieuwende initiatieven om samen innovatieve ketens te vormen 

Categorie: Vitale gemeenschappen & zorg

Innovaties voor vitaliteit, leefbaarheid en goede zorg 

Innovaties die: 

 • vitaliteit en leefbaarheid bevorderen 
 • initiatieven stimuleren waarbij mensen samen ondernemen of samenwerken voor een gemeenschappelijk belang 
 • zuinige en zinnige zorg voor nu en in de toekomst waarborgen


Gedurfd, haalbaar en rendabel

De Rabo Duurzame Innovatieprijs is voor ondernemers die met hun innovatie durven op te staan om iets te betekenen voor de maatschappij. Die de wereld kennis laten maken met haalbare en rendabele innovaties, in de laatste ontwikkelingsfase, en met maatschappelijke impact. Voor ondernemers die willen groeien en hun steentje willen bijdragen aan vooruitgang in de maatschappij.

 

Inschrijven

Met de Rabo Duurzame innovatieprijs stimuleert de Rabobank ondernemers mee te werken aan innovatieve oplossingen die er echt toe doen! Ondernemers die niet alleen willen bijdragen aan de groei van hun bedrijf, maar ook aan een maatschappelijk vraagstuk en een betere wereld. In 2019 wordt de Rabo Duurzame Innovatieprijs opnieuw uitgereikt. Heb jij de innovatie waarmee jij het verschil maakt in de maatschappij? Je kunt je inschrijven tot en met 31 mei 2019.

Voordat je je aanmeldt, raden wij je aan om de onderstaande documenten door te nemen:

Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018: de winnaars

Een revolutionaire kippenboerderij, een bioraffinage-technologie voor de verwerking van citrusschillen en een zachte slaaprobot hebben de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018 gewonnen. Kipster, PeelPioneers en Somnox wonnen elk € 20.000 om hun innovatie verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgen ze een jaar lang intensieve begeleiding vanuit de Rabobank door middel van een business coachingstraject en stelt de Rabobank haar netwerk beschikbaar.

Meer dan 350 deelnemers hebben meegedongen naar de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018. We kijken terug op een energieke en inspirerende competitie en zijn trots op alle deelnemers die zich hard maken voor maatschappelijke issues. Met trots presentatie we de winnaars per categorie:

Food & Agri

Kipster is een revolutionaire kippenboerderij. De jury prijst de circulaire én ketenbrede innovatie van Kipster, die een natuurlijke omgeving voor de kip centraal stelt, gebruik maakt van regionale voedselresten en zorgt voor minimale emissies uit de stal.

Circulaire economie

PeelPioneers verwerkt citrusschillen tot waardevolle grondstoffen. De jury is onder de indruk van het circulaire ondernemerschap van PeelPioneers door een afvalstroom om te zetten in diverse hoogwaardige producten.

Zorg

Somnox is een unieke slaaprobot die een goede nachtrust stimuleert. De jury ziet in de oplossing én in het team van Somnox een toonaangevend voorbeeld van duurzaam leiderschap in de zorg: de zachte slaaprobot zal op den duur medicatie vervangen.

Zelf regelen & Contact