Groeien in het mkb

Uw groeiambities realiseren

Als uw klantenbestand snel groter wordt, is dat natuurlijk een mooie prestatie van uw onderneming. Maar er is ook werk aan de winkel. Wij helpen u graag op weg met de groei van uw bedrijf. Hieronder staan een aantal voorbeelden van groei, waarin wij u goed kunnen bijstaan. Wilt u liever direct advies van uw adviseur? Neem dan contact met ons op.

Nieuwe markt

U wilt een nieuwe markt betreden, of juist groeien in uw bestaande markt. Uw accountmanager kan door zijn grote netwerk en kennis samen met u:

  • de markt verkennen en onderzoeken
  • ondersteuning bieden bij het opstellen van een gestructureerd marketingplan
  • financieringsvormen passend bij uw situatie en ambitie bepalen
  • bedrijfsrisico’s in kaart brengen en advies uitbrengen

Met een goed uitgewerkt plan brengt u bedrijfsactiviteiten helder in kaart. U kunt winstmogelijkheden tijdig signaleren, doelstellingen bepalen én bijschaven en u bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen uw markt.

Nieuw product

U wilt een nieuw product of nieuwe dienst ontwikkelen. Maar is uw idee levensvatbaar? Is er ruimte in de markt, of zit er eventueel potentie in andere markten? Benut uw eigen klantinzichten om de benodigde kennis te vergaren. U kunt natuurlijk ook aanvullend klantonderzoek doen en onze marktkennis gebruiken.

Online de markt veroveren: webshop starten

U wilt uw verkoop uitbreiden of naast uw huidige winkel ook een webshop starten. Waar krijgt u dan allemaal mee te maken en welke mogelijkheden biedt online verkopen voor uw bedrijf? Bekijk hieronder tips voor het starten van een webwinkel.

Stappenplan voor het opzetten van een webshop bekijken op Ondernemersplein.nl

Financieren van groei

U wilt groeien en/of innoveren. Dat vraagt om investeringen en specialistische kennis om uw plan tot een goed eindresultaat te brengen. Wij nemen graag een aandeel in uw investering: bij ons kunt u terecht voor een lening of krediet. Ook kan lease mogelijk deuren voor u openen.

Meer lezen over een krediet, lening of lease

Uw dagelijkse bankzaken

Groeit uw bedrijf, dan wilt u dat uw bankzaken goed geregeld zijn. Wij bieden producten en oplossingen die passen bij uw onderneming. Ook helpen wij u graag op weg met complexe vraagstukken en andere zaken waar u nog geen ervaring mee heeft.

Online bankieren

Met Rabo Internetbankieren Professional regelt u uw bankzaken online. Koppel uw boekhoudpakket voor meer overzicht. Rabo Internetbankieren Professional is geschikt voor meerdere gebruikers. U regelt zelf wie welke autorisaties krijgt. Voor zakelijk mobiel bankieren gebruikt u de Rabo Bankieren App.

Rabo Internetbankieren Professional

Rabo Bankieren App

Port4Growth

Sinds 2008 zijn wij als kennispartner aangesloten bij Port4Growth, een onafhankelijk platform voor ondernemers die willen groeien en innoveren. Port4Growth brengt succesvolle groeiondernemers on- en offline samen om kennis en ervaring te delen, elkaar te inspireren en te netwerken.

Als strategisch partner van Port4Growth verzorgen wij specifieke workshops over het realiseren en behouden van een financieel groeimodel. Ook hebben wij samen met dit platform de Financiële Groeiscan ontwikkeld voor leden van Port4Growth. Deze scan maakt in vijf stappen duidelijk:

  • in welke financiële groeifase uw bedrijf zich bevindt
  • welke financiële knelpunten prioriteit hebben
  • welk advies collega-ondernemers en Rabobankexperts u geven voor verdere groeiontwikkeling

Meer lezen op Port4growth.nl

Groei en duurzaamheid

Groeit uw bedrijf, dan stimuleren we u te kijken naar de mogelijkheden van duurzaam ondernemen. Misschien helpt de Rabo Groenfinanciering u uw duurzame groeiambities te realiseren. Met deze groene lening financiert u uw duurzame project of innovatie tegen een gunstiger rentetarief dan met andere bedrijfsfinancieringen van de Rabobank.

Meer lezen over de Rabo Groenfinanciering

Herman Wijffels Innovatieprijs

De Rabobank stimuleert met de Herman Wijffels Innovatieprijs al ruim 14 jaar ondernemers om van hun innovatie een succes te maken. Deze prijs is dé springplank om uw duurzame innovatie te verwezenlijken.

Meer lezen over de Herman Wijffels Innovatieprijs

SHIFT Invest

Wij zijn betrokken bij het initiatief SHIFT Invest. Dit investeringsfonds richt zich op het behalen van financieel rendement én op maatschappelijke impact. De focus ligt op innovaties gerelateerd aan de agrarische sector, (gezonde) voeding en schone technologie. U kunt bij SHIFT Invest terecht met uw proof of concept en een uitgewerkt businessplan.

Meer lezen op Shiftinvest.com

Contact

Rabobank