Zakelijk en privé

Uw zakelijke en privébelangen goed afgestemd

Als ondernemer wilt u vrijuit kunnen ondernemen: investeren in een nieuwe productlijn, of uitbreiden naar bijvoorbeeld Duitsland. Dan is het belangrijk dat zakelijk en privé in balans zijn. Tegen welke risico’s kunt u zich bijvoorbeeld verzekeren? En wat kunt u nu al regelen om later voldoende inkomen te hebben? Wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek.

Risico’s afdekken

Zakelijke risico’s kunnen uw privésituatie beïnvloeden. Bent u bekend met uw risico’s? Samen met u kijken we waar uw risico's zakelijk en privé liggen. Natuurlijk bieden we ook oplossingen om deze risico’s af te dekken.

Overlijden

Na uw overlijden komt er veel op uw nabestaanden af. Om ervoor te zorgen dat de bankzaken door blijven lopen, kunt u een aantal zaken vooraf regelen. We hebben ze voor u op een rij gezet.

Meer lezen over overlijden

Arbeidsongeschiktheid

Als u door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken, kan dit grote gevolgen hebben. Wie zet uw bedrijf tijdelijk voort en wat voor consequenties heeft dit voor uw financiën? Dek uw risico en bescherm uw inkomen met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Interpolis.

Meer lezen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Aansprakelijkheid

Als u, of één van uw werknemers, schade veroorzaakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden bij een klant, kan dat financiële gevolgen voor u hebben. Daarom is er de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®. U kunt deze verzekering ook uitbreiden met aanvullende verzekeringen per beroepsgroep.

Meer lezen over de aansprakelijkheidsverzekering

Inkomen voor later

Als ondernemer kunt u het vermogen in uw bedrijf gebruiken voor privédoeleinden. Bijvoorbeeld voor uw pensioen, de financiering van uw huis of uw nalatenschap. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Pensioenaanvulling opbouwen

Veel ondernemers gaan ervan uit dat hun bedrijf in de toekomst genoeg zal opbrengen, maar dat is niet vanzelfsprekend. Heeft u weleens nagedacht om nu te investeren in uw inkomen voor later? Dat kan al met kleine stappen. Bekijk welke maatregelen u kunt treffen.

Bekijken wat u kunt doen om extra pensioen op te bouwen

Webinar pensioen

Het webinar ‘Wat iedere ondernemer moet weten over pensioen’ toont mogelijkheden om privé en binnen uw bedrijf pensioen op te bouwen. Met deze informatie kunt een bewuste keuze maken voor de voorbereidingen op uw pensioen.

Webinar terugkijken op Onlineseminar.nl

Vermogensmanagement

Wat u later wilt doen met uw vermogen, is een belangrijke en persoonlijke vraag om bij stil te staan. Welke financiële ambities heeft u voor de toekomst? Binnen Vermogensmanagement staan uw wensen en doelen centraal. Een persoonlijk team van vermogensspecialisten staat voor u klaar als sparringpartner en geeft u advies en oplossingen op maat.

Meer lezen over vermogensmanagement

Bedrijfsoverdracht

Er breekt ooit een tijd aan dat u uw bedrijf over gaat dragen. Een bedrijfsoverdracht, verkoop of bedrijfsopvolging is een mooi, maar vaak ook lastig proces. Het is daarom belangrijk om de beslissing bewust te nemen en om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Wij staan u bij in het volledige proces van de overdracht.

Meer lezen over bedrijfsoverdracht

Het Rabo Opvolgers Perspectief

Speciaal voor agrarische bedrijfsopvolgers is er het Rabo Opvolgers Perspectief. In dit leertraject worden potentiële opvolgers voorbereid op de overname.

Meer lezen over het Rabo Opvolgers Perspectief

Stoppen met ondernemen

In de praktijk kan het gebeuren dat opvolging uitblijft. Daarom overweegt u te stoppen met uw bedrijf, een ingrijpende beslissing. 

Het is verstandig om tijdig na te denken over uw toekomst. Onderstaande vragen helpen u op weg bij het maken de juiste keuzes.

  • Hoe besluit u te stoppen?
  • Hoe kunt u uw bedrijf als geheel verkopen en zit er wel voldoende waarde in?
  • Houdt u vermogen over als u stopt?
  • Wanneer kunt u het beste stoppen?
  • Is een geleidelijke afbouw beter voor u?
  • Moet u direct afrekenen met de fiscus of doet u dit later?
  • Welke rol speelt de notaris?
  • Wat gaat u straks met uw vrije tijd doen?

Contact

Rabobank