ZZP sparen

Sparen als zzp'er

Hoe goed de zaken ook gaan: sparen is slim om een buffer op te bouwen voor de toekomst. U kunt ook sparen voor uw btw-aangifte of andere afdrachten. Heeft u nu ruimte om geld opzij te zetten? Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor zzp’ers en freelancers zijn.

Zakelijke spaarrekening met een variabele rente

Sparen als het kan en uw spaargeld opnemen op momenten dat het nodig is. Met een zakelijke spaarrekening van de Rabobank spaart u flexibel tegen een variabele rente. U beheert uw rekening online. Zo heeft u altijd een overzicht van uw spaartegoed en kunt u zo vaak geld inleggen en opnemen als u wilt. Heeft u al een particuliere rekening bij de Rabobank, dan kunt u de zakelijke spaarrekening direct online openen.

Meer lezen over zakelijk sparen tegen een variabele rente

Zakelijke spaarrekening met een vaste rente

Zzp’ers en freelancers die hun geld gedurende een langere periode niet nodig hebben, kunnen dit op een zakelijke spaarrekening met vaste rente zetten. U kunt uw spaargeld dan niet tussentijds opnemen. Afhankelijk van uw situatie kiest u zelf hoe lang u uw geld vastzet. De hoogte van de rente is afhankelijk van de looptijd.

Meer lezen over zakelijk sparen tegen een vaste rente

Sparen met een doel

U wilt sparen voor een specifiek doel. De studie van uw kinderen, bijvoorbeeld. Een toekomstige grote uitgave. Of u wilt een buffer opbouwen voor later. Dat kan met Rabo DoelSparen. U bepaalt de einddatum en legt één keer of periodiek een geldbedrag in. De rente staat vast.

Meer lezen over Rabo DoelSparen

Banksparen als aanvulling op uw pensioen

Zzp’ers en freelancers moeten hun eigen pensioen opbouwen. Regelt u niets, dan ontvangt u straks alleen AOW, plus het eventueel in loondienst opgebouwde pensioen. Met banksparen spaart of belegt u fiscaal aantrekkelijk voor een aanvulling op uw pensioen. Uw spaartegoed staat vast. Voor de afgesproken einddatum sluit u een rekening of verzekering af waaruit u een periodieke uitkering ontvangt.

Meer lezen over banksparen voor uw pensioen

Zelf regelen & Contact