Rabo Alerts: schermuitleg

Rabo Alerts instellen

Rabo Alerts zijn berichten die wij aan u verzenden over uw financiële situatie. U kunt Rabo Alerts instellen voor uw betaal- en spaarrekeningen en voor berichten die u ontvangt in uw Berichten Inbox, uw persoonlijke postbus binnen Rabo Internetbankieren. U kunt deze berichten ontvangen per sms en/of e-mail. U kunt Rabo Alerts per rekening instellen.

Rabo alerts instellen
 1. GSM-nummer
  Als u alerts per sms wilt ontvangen, geeft u hier de land code en het 10-cijferig nummer van uw gsm op.
 2. E-mail adres
  Als u alerts per e-mail wilt ontvangen, geeft u hier uw e-mailadres op.
 3. Ontvangen alerts van maandag t/m vrijdag
  Selecteer deze optie als u alleen van maandag tot en met vrijdag automatische alerts wilt ontvangen. Tevens kunt u aangeven tussen welke tijden u de alerts wilt ontvangen.
 4. Ontvangen alerts op alle dagen
  Selecteer deze optie als u alle dagen van de week automatische alerts wilt ontvangen. Tevens kunt u aangeven tussen welke tijden u de alerts wilt ontvangen.
 5. Alerts instellen/wijzigen per rekening
  U stelt per rekening Rabo Alerts in of wijzigt per rekening Rabo Alerts.
 6. U kunt instellen dat u een alert per sms of e-mail ontvangt wanneer er een nieuw bericht in uw Berichten inbox staat. De Berichten Inbox vind u, als u ingelogd bent in Internetbankieren, in de witte balk; tab Berichten. Als er een nieuw of ongelezen bericht is, zal ook op de eerste pagina na inloggen in Internetbankieren een indicator verschijnen.
 7. Heeft u Rabo Internetbankieren Professional en een boekhoudpakketkoppeling? Dan kunt u hier een alert instellen. Als er een bestand klaar staat om te tekenen krijgt u een alert hiervan.
 8. <Opslaan>
  Via deze knop slaat u uw instellingen op.
 9. <Annuleren>
  Via deze knop kunt u het instellen van Rabo Alerts annuleren. 
Rabo Alerts instellen per rekening
Alert instellen
 1. Saldo onder (Rabo Roodstand Alert)
  Wilt u een alert ontvangen als uw saldo onder een bepaald bedrag komt? Vul hier dan het bedrag in en vink aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 2. Saldo boven
  Wilt u een alert ontvangen als uw saldo boven een bepaald bedrag komt? Vul hier dan het bedrag in en vink aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 3. Meer dan € ... bijgeschreven (Rabo Bijschrijving Alert)  
  Wilt u een alert ontvangen als er meer dan een bepaald bedrag is bijgeschreven? Vul dan hier het bedrag in en vink aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 4. Meer dan € ...  afgeschreven
  Wilt u een alert ontvangen als er meer dan een bepaald bedrag is afgeschreven? Vul dan hier het bedrag in en vink aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 5. Spoedopdracht bijgeschreven
  Wilt u een alert ontvangen als er met spoed een bedrag is bijgeschreven op uw rekening? Vink hier dan aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 6. Eerste afschrijving van een Euro-incasso (Rabo 1e Euro-incasso Alert)
  Wilt u een alert ontvangen wanneer een incassant voor het eerst een Euro-incasso van uw rekening wil afschrijven? Vink hier dan aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 7. Bedrag ontvangen van onderstaande rekening(en) (Rabo Bijschrijving Alert)
  Wilt u een alert ontvangen als u van een of meer bepaalde rekeningen een bedrag heeft ontvangen? Vul hier dan het IBAN in en vink aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen. U kunt ook een omschrijving invullen, dan krijgt u alleen een alert als de bijschrijving die specifieke omschrijving heeft. Via 'Rekening toevoegen' kunt u extra rekeningnummers opgeven.
 8. Bedrag overgemaakt naar onderstaande rekening(en)
  Wilt u een alert ontvangen als er naar een of meer bepaalde rekeningen een bedrag is overgemaakt? Vul hier dan het IBAN in en vink aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen. U kunt ook een omschrijving invullen, dan krijgt u alleen een alert als de afschrijving die specifieke omschrijving heeft. Via 'Rekening toevoegen' kunt u extra rekeningnummers opgeven.
 9. Onvoldoende saldo na afschrijving van een Euro-incasso
  Wilt u voorkomen dat een Euro-incasso wordt teruggeboekt omdat het saldo op uw rekening onvoldoende is? Dan kunt u een alert ontvangen als uw saldo na afschrijving van een Euro-incasso te laag is, zodat u het saldo direct kunt aanvullen. Vink hier aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 10. Ontbrekende machtiging voor een Bedrijven Euro-incasso
  Een opdracht voor een Bedrijven Euro-incasso kan pas worden afgeschreven als er een geldige machtiging is geregistreerd. Wilt u een alert ontvangen als een Bedrijven Euro-incasso wordt aangeboden, zodat u hier een akkoord op kunt geven? Vink hier dan aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen. Deze alert is alleen beschikbaar voor zakelijke overeenkomsten.
 11. Elektronische betaalopdracht afgekeurd
  Wilt u een alert ontvangen als een overboeking die u heeft opgegeven via Rabo Internetbankieren, Rabo Mobielbankieren of Rabofoon is afgekeurd? Vink hier dan aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
 12. Elektronische betaalopdracht uitgesteld
  Wilt u een alert ontvangen als een overboeking die u heeft opgegeven via Rabo Internetbankieren, Rabo Mobielbankieren of Rabofoon is uitgesteld? Vink hier dan aan of u de alert via sms of e-mail wilt ontvangen.
Rabo Alerts afmelden

Als u tijdelijk geen Rabo Alerts wilt ontvangen (bijvoorbeeld omdat u op vakantie gaat), dan kunt u Rabo Alerts tijdelijk stopzetten. Uw instellingen blijven bewaard. Op een later moment kunt u Rabo Alerts weer aanzetten. Als u helemaal geen Rabo Alerts meer wilt ontvangen, kunt u uw abonnement beëindigen. Uw instellingen blijven dan niet bewaard.