Stortingen

Met de functionaliteit Stortingen kun je binnen Rabo Internetbankieren stortingen voormelden. De stortingen worden verwerkt op basis van de afstortovereenkomst en de voorboeknormen.

Om gebruik te kunnen maken van Stortingen moet je afstortovereenkomst gekoppeld zijn aan je overeenkomst internetbankieren en, voor Rabo Internetbankieren Professional aan de gebruiker die de melding wil doen. De rekening waarop de storting gedaan wordt, moet eveneens gekoppeld zijn aan deze gebruiker.

De afstortovereenkomst wordt automatisch aan je overeenkomst toegevoegd, en in Rabo Internetbankieren Professional gekoppeld aan de gebruiker met rol Eigenaar. Binnen Rabo Internetbankieren Professional kan de Eigenaar of Beheerder vervolgens de afstortovereenkomst toekennen  aan andere gebruikers. De Eigenaar of Beheerder kan de afstortovereenkomst en rekeningen koppelen aan gebruikers via Instellingen – Autorisatie – Producten/gebruikers.

Wanneer een gebruiker alléén de functionaliteit Storten mag gebruiken, wordt geadviseerd hiervoor een OnlineKey pas aan te vragen. Vervolgens kun je in Rabo Internetbankieren Professional alleen de afstortovereenkomst en de rekeningen waarop de gebruiker mag storten, koppelen aan deze gebruiker. Alle functies (Betaalfunctionaliteit, Inzage in saldo-informatie, etc.) kun je vervolgens uitzetten. Dit doe je bij Instellingen – Autorisaties – Functies/gebruikers.

Bekijk de demo Stortingen Vraag & antwoord stortingen