Stortingsovereenkomst

Stortingsovereenkomst schermuitleg

Op dit scherm heb je inzage in je afstortovereenkomst. Voor het afsluiten of wijzigen van een afstortovereenkomst kun je contact opnemen met je lokale bank. In de overeenkomst wordt vastgesteld wat het maximum bedrag is dat per afstorting kan worden bijgeschreven onder gewoon voorbehoud, en wat het maximum aan openstaande voorboekingen is.

OK: je keert terug naar het overzicht 'Meldingen afstortingen'.

Limiet overschrijden

Je hebt persoonlijk toegekende limieten voor bedragen die maximaal voorgeboekt kunnen worden: het voorboekbedrag en het voorboeksaldo. Het voorboekbedrag is de limiet voor het maximumbedrag dat je per sealbagstorting mag voormelden. Het voorboeksaldo is de limiet voor het totaalbedrag dat voor je voorgeboekt wordt, voordat de sealbags zijn geteld en verwerkt.

Limiet voorboekbedragen

Je kunt de hoogte van de voorboekbedragen inzien door de keuze ΄stortingsovereenkomst΄ te kiezen. Deze limieten zijn zorgvuldig bepaald op basis van je voorgaande stortingen. Als de limieten in jouw ogen niet voldoen, neem dan contact op met je adviseur.

Overschrijden voorboekbedrag

Als je het voorboekbedrag overschrijdt, dan krijg je een melding voordat je jouw voormelding gaat verzenden. Je kunt er dan voor kiezen om het bedrag te verdelen over meerdere sealbags en deze individueel voor te melden en te storten. Of je kiest ervoor om de voormelding toch te versturen. Je krijgt dan je geld pas gestort op je rekening als deze is geteld door de geldtelcentrale.

Overschrijden voorboeksaldo

Als je jouw voorboeksaldo overschrijdt, dan krijg je geen melding. Bij het statusoverzicht zie je dat je sealbag de status ΄Niet voorgeboekt΄ heeft. Je krijgt dan je geld pas gestort op je rekening als deze is geteld door de geldtelcentrale. Wil je voorkomen dat dit gebeurt, check dan voor verzending op het statusoverzicht hoeveel ruimte je nog hebt voor een nieuwe sealbagstorting.

Vraag & antwoord stortingen