Via dit scherm kun je in Rabo Internetbankieren opdrachten verzenden. Gebruik hiervoor de Rabo Scanner of Random Reader Comfort en je bankpas. Om veilig te bankieren is het belangrijk dat je zelf goed oplet.

Ondertekenen en verzenden opdrachten met de Rabo Scanner

Ondertekenen en verzenden Rabo Scanner

Uitleg

 1. Overzicht van de opdrachten die je wilt verzenden.
 2. Je rekeningnummer.
 3. Het totaalbedrag van alle opdrachten die verzonden moeten worden. Let op: ook de bedragen van in te trekken of te wijzigen opdrachten zijn hierin meegenomen. Wijkt het bedrag af van de ingevoerde opdrachten? Neem dan direct contact op met je Rabobank.
 4. De kleurcode die je moet scannen met de Rabo Scanner.
 5. Op het scherm van de Rabo Scanner staat een samenvatting van de door jou geplaatste betaal- of orderopdrachten. Controleer deze samenvatting altijd. Deze moet overeenkomen met de samenvatting bovenin het ondertekenen scherm op je computer, tablet of mobiel.
 6. Als de samenvatting klopt, druk dan op ‘JA’ op de Rabo Scanner. De Rabo Scanner maakt dan een signeercode. Wijkt deze samenvatting af? Druk dan op ‘NEE’ op de Rabo Scanner. De scanner toont de opdracht zoals de Rabobank deze van jou heeft ontvangen. Klopt de opdracht niet? Klik dan op ‘Annuleren’ en pas je betaalopdracht aan. Wanneer de samenvatting afwijkt kan dit wijzen op fraude. Neem in dat geval contact op met je Rabobank. Let op: de melding 'U maakt of wijzigt een afspraak met de lokale bank' kun je beantwoorden met 'JA' op de Rabo Scanner. De Rabo Scanner toont deze standaardtekst soms, omdat nog niet alle onderdelen van de site van de Rabobank zijn aangepast op het gebruik van de Rabo Scanner.
 7. Vul hier de signeercode in die gemaakt is met de Rabo Scanner.
 8. Klik na het invullen van de signeercode op “ondertekenen” om de opdrachten te versturen.
 9. Als je op 'Annuleren' klikt, wordt het versturen van de opdrachten afgebroken. Je kunt in het menu opnieuw voor 'Te verzenden opdrachten' kiezen om de opdracht(en) alsnog te versturen.

Veelgestelde vragen over de Rabo Scanner Bekijk de demo over opdrachten verzenden met de Rabo Scanner

Ondertekenen en verzenden opdrachten met Random Reader Comfort

Ondertekenen en verzenden Random Reader

Uitleg

 1. Overzicht van de opdrachten die je wilt verzenden.
 2. Je rekeningnummer.
 3. Het totaalbedrag van alle opdrachten die verzonden moeten worden. Let op: ook de bedragen van in te trekken of te wijzigen opdrachten zijn hierin meegenomen. Wijkt het bedrag af van de ingevoerde opdrachten? Neem dan direct contact op met je Rabobank.
 4. Het controlegetal dat je op de Random Reader moet invoeren.
 5. Het tweede controlegetal: dit is altijd het totaalbedrag (voor de komma) van alle door jou geplaatste betaal- of orderopdrachten. Controleer dit bedrag altijd. Je vindt dit bedrag bovenin het verzendscherm. Voer dit getal in op je Random Reader.
 6. Eventueel derde controlegetal: bij betalingen met hoge bedragen wordt er om een derde controlegetal gevraagd. Dit is een rekeningnummer van één van de begunstigden in het overzicht 'Te verzenden opdrachten'. Dit kun je zelf zijn, als je naar een eigen rekening geld overmaakt. Bij een batch is dit altijd het rekeningnummer van de opdrachtgever. Controleer dit rekeningnummer altijd zorgvuldig.
 7. Vul hier de code in die je Random Reader geeft.
 8. Klik na het invullen van de signeercode op verzenden om je opdrachten te versturen.
 9. Als je op 'Annuleren' klikt wordt het verzenden van de opdrachten afgebroken. Je kunt in het menu opnieuw voor 'Verzenden' kiezen om de opdrachten alsnog te versturen.

Lees meer over het gebruik van de Random Reader Comfort

Problemen of foutmeldingen bij internetbankieren

We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat je altijd en overal kunt bankieren. Krijg je een foutcode of foutmelding? Of heb je een ander probleem bij internetbankieren? Kijk dan hoe je dit meestal zelf kunt oplossen.

Lees meer over problemen of foutmeldingen bij internetbankieren