Faillissement SecurCash Nederland B.V.

Op deze pagina vindt u actuele informatie en alternatieven voor bestellen, afstorten en Rabo KassaKluis Service.

Datum aanpassingenInhoud aanpassing
29 januari 2019

Laatste wijzigingen i.v.m. einde dienstverlening per 31 januari 2019.

In januari heeft de rechter faillissement uitgesproken voor SecurCash Nederland B.V. en SecurCash Geldverwerking B.V.

De curatoren van SecurCash hebben aangegeven dat zij streven naar voortzetting van de dienstverlening tot en met uiterlijk 31 januari 2019, daarna eindigt de dienstverlening definitief.

Alternatieven voor bestellen en afstorten via de Rabobank

De diensten die geraakt worden zijn: 

Bestellen biljetten en of munten afgeleverd via Direct Waardetransport door SecurCash Storten biljetten en of munten opgehaald via Direct Waardetransport door SecurCash Rabo KassaKluisService

Ik bestel biljetten en of munten via Rabobank

U bestelt nu munten en of biljetten via Rabo Internetbankieren of telefonisch via uw Rabobank. De bestelling wordt bij u afgeleverd door SecurCash. Het bedrag van de bestelling wordt op moment van bestellen direct afgeschreven van uw rekening. 

30 januari is de laatste dag dat geldbestellingen voor 12.00 uur kunnen worden besteld via het Rabobank portal of dat er opdracht wordt gegeven voor het ophalen van sealbags. De vervoercodes van SecurCash kunnen vanaf dit moment niet langer worden gebruikt.

Welke mogelijkheden zijn er voor u?

U wilt gebruik blijven maken van waardetransport

U sluit rechtstreeks een all-in contract af met één van de andere leveranciers (G4S of RCCS) voor het bestellen, verwerken, afrekenen en transport van uw contant geld.

Meer over G4S Meer over RCCS

U bestelt niet meer via Rabobank, maar rechtstreeks bij de leverancier. U rekent ook met deze leverancier af. Beide partijen bieden de dienstverlening aan die u gewend bent, tegen marktconforme prijzen.

U wilt geen gebruik meer maken van waardetransport

U kunt uw bestelling munten en of biljetten via Rabo Internetbankieren plaatsen en zelf afhalen bij het door uw gekozen bankfiliaal. Kleinere hoeveelheden munten kunt u ook opnemen uit de muntrolautomaat.

Ik stort biljetten en of munten

Ik heb hiervoor een afstortovereenkomst afgesloten met Rabobank.

U heeft een afstortovereenkomst met de Rabobank en stort uw geld af via waardetransporteur SecurCash. De transporteur komt op de momenten langs die u afspreekt. Deze brengt het geld in een sealbag naar de telcentrale.

Wat verandert er?

De afstortovereenkomst die u met de Rabobank heeft, komt per 1 februari te vervallen voor direct waardevervoer.

Welke mogelijkheden zijn er voor u?

U wilt gebruik blijven maken van waardetransport

U kiest een andere leverancier waarmee u een contract afsluit voor zowel het transport als het tellen van het geld. Beide partijen bieden de dienstverlening aan die u gewend bent, tegen marktconforme prijzen.

Meer over G4S Meer over RCCS

U wilt geen gebruik meer maken van waardetransport

U kunt zelf gaan afstorten in een afstortautomaat van de Rabobank

U kunt gebruik maken van onze sealbagautomaten. Hiervoor heeft u wel een afstortovereenkomst en afstortmaterialen nodig. Dit kunt u online regelen als u maximaal € 5.000,- per week stort. Stort u een hoger bedrag af en/of heeft u direct afstortmaterialen nodig, neemt u dan contact op met uw lokale bank. Om gebruik te kunnen maken van een gunstig stortingstarief meldt u uw storting aan via internetbankieren (dit noemen we voormelden). U ontvangt dan binnen 24 uur het geld op uw rekening. Uw adviseur kan u daar over informeren.

Meer over afstorten met een sealbag

Munten en of biljetten afstorten in de CDS

Voor kleinere hoeveelheden kunt u tijdens kantooruren contant geld storten in een afstortautomaat in de bankhal. Hiervoor heeft u een bankpas van de Rabobank nodig. Het bedrag wordt vervolgens op de aangegeven rekening gestort. U heeft hiervoor geen afstortovereenkomst nodig.

Alternatieven voor Rabo Kassa Kluis Service

U kiest een andere leverancier waarmee u een contract afsluit voor het legen, tellen en onderhouden van uw kluis. Beide bieden dezelfde dienstverlening als u gewend bent tegen marktconforme prijzen aan.