Verzuimverzekering (werknemersverzekering)

Met een verzuimverzekering verzeker je de loondoorbetaling en optioneel de re-integratie van zieke werknemers.

    Je verzekert de loondoorbetaling voor het 1e en 2e ziektejaarOptioneel hulp bij verzuimbegeleiding en re-integratieOptioneel zijn behandelingen op advies van de bedrijfsarts (volledig) mee te verzekeren
Illustratie van euromunten en een stethoscoop

Wat is een verzuimverzekering?

Als ondernemer kun je te maken krijgen met uitval van een medewerker, bijvoorbeeld door een burn-out of ziekte. Als werkgever ben je in deze situaties verplicht om twee jaar lang minimaal 70% van het loon door te betalen. Door het afdekken van de risico’s met een verzuimverzekering (werknemersverzekering) worden deze kosten én optioneel de kosten van het re-integratietraject van je zieke medewerkers vergoed.

Voorbeelden van ziekteverzuim

    Je werknemer komt langdurig thuis te zitten door een burn-out, luchtwegaandoening, hart- en vaatziekte of levensbedreigende ziekte Je werknemer raakt gewond tijdens het sporten

Wat zijn mijn verplichtingen als werkgever bij ziekteverzuim?

Bij ziekteverzuim van een medewerker ben je als werkgever verplicht om 2 jaar lang minimaal 70% van het minimumloon door te betalen. Wettelijk is dit 70% in het 1e ziektejaar met een minimum van het minimumloon. Voor het 2e jaar is dit 70% zonder beperkingen van het minimumloon. Ook ga je met de zieke werknemer aan de slag om te re-integreren.

De verzuimontzorgverzekering

Er is ook nog een andere smaak binnen de verzuimverzekering, namelijk de verzuimontzorgverzekering. Deze verzekering keert het loon uit van de zieke werknemer en de verzekeraar wijst standaard een casemanager toe. Deze ontzorgt jou als werkgever van A tot Z. Dit scheelt een hoop tijd. Ook biedt deze verzekering een premiedemping, waardoor je premie bij de volgende prolongatie nooit extreem kan stijgen. Tot slot zijn de interventiekosten altijd en voor 100% meeverzekerd. Hierdoor kom jij als werkgever niet voor verrassingen te staan.

Andere werknemersverzekeringen

Ben je kleinzakelijke ondernemer? Dan zijn er aanvullende werknemersverzekeringen die mogelijk interessant voor je zijn of in sommige gevallen vanuit een cao verplicht. Denk aan de WIA-aanvullingsverzekering, de collectieve ongevallenverzekering of de werknemersschadeverzekering.

Wat verzekert een verzuimverzekering?

Veelgestelde vragen

Een verzuim(ontzorg)verzekering afsluiten?