Man heeft een houten balk in zijn handen

De meest gekozen verzekeringen in de bouw

Als ondernemer ben je dag in dag uit met je werk bezig. En dan blijft er voor het uitzoeken of regelen van je verzekeringen weinig tijd over. Om je op weg te helpen, hebben we de meest gekozen verzekeringen in de bouw op een rij gezet.

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Het kan je overkomen … Een klant komt bij je op bezoek en glijdt uit over de net gedweilde vloer, waardoor hij zijn arm breekt. Vervelend! En zo’n situatie kan aardig in de kosten lopen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) ben je verzekerd voor schade aan anderen of aan spullen van anderen, die wordt veroorzaakt door jou, je medewerkers of je producten. Daardoor hoef je dus zelf niet voor de kosten op te draaien. Hoogstwaarschijnlijk is de Construction All Risk (CAR) verzekering voor jou als ondernemer in de bouw een noodzakelijke aanvulling op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarmee ben je specifiek verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt tijdens de bouw of verbouwing.

2. Bestelautoverzekering

Als je veel onderweg bent, is een betrouwbare bestelbus onmisbaar. Maar stel je voor: je krijgt een verkeersongeluk waarbij de bestuurder van het andere voertuig lichamelijk letsel oploopt. Met een bestelautoverzekering ben je verzekerd voor schade die je met je bestelauto veroorzaakt. Net als bij een gewone autoverzekering, kun je bij deze verzekering ook kiezen voor een standaard of een uitgebreidere dekking. Met een uitgebreide dekking ben je óók verzekerd voor diefstal of beschadiging van je bestelauto zelf.

3. Rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer in de bouw heb je te maken met opdrachtgevers, leveranciers en medewerkers. Soms kan er een conflict ontstaan waar je niet met elkaar uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan een leverancier die producten levert die niet voldoen aan de afgesproken specificaties. Als zoiets gebeurt, moet soms een rechter bepalen wie er gelijk heeft. Met een rechtsbijstandverzekering regelt je verzekeraar dat je juridische hulp krijgt bij een zakelijk conflict.

4. Transportverzekering

Met het verzekeren van je voertuig(en) alleen ben je er helaas nog niet. In je bestelbus liggen ongetwijfeld veel materialen, gereedschappen of bijvoorbeeld steigerplanken, die je bijvoorbeeld nodig hebt bij een klus of ergens af moet leveren. Stel jouw voorraad of gereedschappen raken onderweg beschadigd of worden gestolen. Hoe betaal je die schade? Met een transportverzekering verzeker je je tegen diefstal van en schade aan de spullen die je vervoert. Zo zijn je spullen onderweg altijd verzekerd.

5. Inventarisverzekering

De kans is groot dat je als ondernemer apparatuur, machines en andere bedrijfsmiddelen bezit. Denk bijvoorbeeld aan machines, maar ook aan bureaus, stoelen en computers. We noemen dit inventaris of zakelijke inboedel. Met een inventarisverzekering zorg je ervoor dat deze spullen zijn verzekerd tegen diefstal, inbraak, brand, hagel, storm en waterschade. Een fijne bijkomstigheid: nieuwe spullen die je bijkoopt zijn gelijk meeverzekerd. Wel zo handig!

Je zakelijke verzekeringen en bankzaken in één overzicht

Heb je een of meerdere verzekeringen via ons afgesloten? Dan kun je deze altijd inzien of wijzigen in Rabo Online Bankieren of in je Rabo Bankieren App. Hier vind je al je bank- én verzekeringszaken in één overzicht.

Welke aansprakelijkheidsverzekering heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Wat is aansprakelijkheid als ondernemer nou precies? Welke soorten aansprakelijkheid zijn er? En zijn er voor bestuurders en adviserende ondernemers andere aansprakelijkheidsverzekeringen? In deze video vertellen we je alles over de risico’s rondom aansprakelijkheid.

phone

Hulp nodig?