Beroepsaansprakelijk­heidsverzekering (BAV)

Verzeker jezelf tegen schade gemaakt door een beroepsfout bij adviserend werk

  Dekking is afgestemd op je beroepKosten van verweer zijn meeverzekerdIn de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen advies.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?

Iedereen maakt fouten, ook de meest ervaren professionals. Het kan dan ook gebeuren dat je als ondernemer een keer aansprakelijk wordt gesteld. Dit wil zeggen dat je de nadelige (financiële) gevolgen van een zakelijke gebeurtenis moet dragen. Met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® ben je verzekerd in alle EU-landen als je zakelijk aansprakelijk wordt gesteld.

Stel je voor dat jijzelf of een werknemer een beroepsfout maakt waarbij je verkeerd advies geeft. Dit kan negatieve gevolgen hebben en zorgen voor schade bij een andere partij. Dan kun je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de vermogensschade. Oftewel: het financiële verlies. Is er sprake van een gedekte schade en moet je jezelf verdedigen? Dan dekt deze verzekering de daarbij behorende juridische kosten, ook als jij niet aansprakelijk blijkt te zijn.

Ervaar je deze verzekering als complex? Bel ons gerust en we informeren je graag.

Wil je informatie over de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®? Of wil je de verzekering telefonisch afsluiten? We helpen je graag. Bel onze Rabo Klantenservice op 088-7226666.

Is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Misschien vraag je je af: voor wie is een BAV echt nodig? Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht, omdat de gevolgen van een beroepsfout zeer groot is.

Dit geldt bijvoorbeeld voor:

  Financieel adviseurs Advocaten Accountants Notarissen Architecten Makelaars ICT-dienstverleners

Daarnaast kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook om andere redenen verplicht zijn. Bijvoorbeeld wanneer:

  Een opdrachtgever, beroepsorganisatie of bemiddelingsbureau de verzekering als eist stelt. Een branche- of beroepsvereniging de verzekering als voorwaarde stelt voor een lidmaatschap. De overheid dit eist in het geval van het gunnen van opdrachten.

Controleer of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jou verplicht is. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Ook al is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht, dan kan het mogelijk alsnog interessant voor je zijn. Bijvoorbeeld als de voortgang van een groot project afhankelijk is van jouw advies.

Beroepsaansprakelijkheid voor zzp’ers

Ben je een zzp’er met een adviserende rol? Lees meer over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor zzp’ers.

Lees meer

Waarom zou je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Als ondernemer met een adviserend beroep kun je om verschillende redenen aansprakelijk gesteld worden. We geven een aantal voorbeelden:

  Een belastingadviseur geeft een verkeerd advies, waardoor een bedrijf onnodig veel belasting moet betalen Een technisch adviesbureau heeft een berekeningsfout gemaakt waardoor een gebouw instort. Het gevolg? Direct financieel verlies.
Illustratie van een opstijgende raket

Speciaal voor starters: de eerste 6 maanden gratis

Ben je jouw bedrijf in de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is de Interpolis ZekerVanJeZaak® Beroepsaansprakelijkheidsverzekering het eerste halfjaar gratis.

Lees meer

Wat dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Hieronder lees je wat er wel en wat er niet verzekerd is met je polis van je beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden onderaan deze pagina.

Deze verzekering telefonisch regelen? Bel ons gerust.

Wil je informatie over deze Interpolis ZekerVanJeZaak® verzekering of wil je weten wat er gedekt is? Of wil je de verzekering telefonisch afsluiten? We helpen je graag. Bel onze Rabo Klantenservice op 088-7226666.

Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?

Hoeveel een beroepsaansprakelijkheidsverzekering maandelijks kost, hangt af van verschillende factoren. Zoals je jaaromzet, het aantal medewerkers en de branche waarin je werkzaam bent. Log in en bereken zelf je premie. Kom je er niet uit? Je kunt ons uiteraard ook bellen.

Jouw dekking: maximaal verzekerd bedrag

Je hebt een keuze in het maximaal verzekerde bedrag in de Interpolis ZekerVanJeZaak® Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De mogelijke verzekerde bedragen variëren tussen €500.000 en €2.500.000,-. Wanneer je aansprakelijk wordt gesteld voor een bedrag hoger dan het verzekerde bedrag, dan dien je het verschil zelf te betalen.

Eigen risico ZekerVanJeZaak verzekeringen

Bij het afsluiten van een ZekervanjeZaak verzekering van Interpolis wordt gevraagd welk bedrag je kiest als eigen risico. Het eigen risico kies je één keer. Je hebt de keuze uit € 250,- of € 1.250,- eigen risico. Dit bedrag geldt vervolgens voor alle verzekeringen binnen je ZekervanjeZaak verzekeringspakket. Het is dus niet mogelijk om een ander eigen risico te kiezen voor verschillende verzekeringen binnen je ZekervanjeZaak verzekeringspakket.

Het eigen risico is het gedeelte van de schade dat je zelf moet betalen per schadegeval. Aan dit bedrag zit geen maximum per jaar. Hoe hoger het eigen risico, hoe minder verzekeringspremie je betaalt.

Zo bereken je je premie en sluit je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering af

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een dekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. We leggen hieronder uit hoe je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering als dekking kunt afsluiten en de premie kunt berekenen.

Ik heb een Interpolis ZekerVanJeZaak® bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering:

 1. Log in via de Rabo App of Rabo Online Bankieren
 2. Klik op ‘Overzicht’
 3. Scroll naar ‘Verzekeringen’
 4. Klik op ‘Aansprakelijkheid’
 5. Klik op ‘Wijzigen’
 6. Klik op ‘Ja’ bij de vraag ‘Wil je beroepsaansprakelijkheid verzekeren?’
 7. Eerst tonen we je de premie
 8. Hierna kun je de beroepsaansprakelijkheid als dekking afsluiten


Ik heb nog geen ZekerVanJeZaak® bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering:

 1. Log in via de Rabo App of Rabo Online Bankieren
 2. Klik op ‘Producten’
 3. Klik op 'Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering'
 4. Klik op ‘Ja’ bij de vraag ‘Wil je beroepsaansprakelijkheid verzekeren?’
 5. Eerst tonen we je de premie
 6. Hierna kun je de beroepsaansprakelijkheid als dekking binnen de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten
 7. Let op: je sluit nu een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering én beroepsaansprakelijkheidsdekking af. Het is niet mogelijk om alleen de beroepsaansprakelijkheidsdekking af te sluiten zonder een ZekerVanJeZaak® bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Kom je er niet uit? Of zie je de dekking niet bij je verzekeringen staat? Bel dan met onze Rabo Klantenservice via 088-7226666. We helpen je graag verder.

Welke aansprakelijkheidsverzekering heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Wat is aansprakelijkheid als ondernemer nou precies? Welke soorten aansprakelijkheid zijn er? En zijn er voor bestuurders en adviserende ondernemers andere aansprakelijkheidsverzekeringen? In deze video vertellen we je alles over de risico’s rondom aansprakelijkheid.

Veelgestelde vragen over de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?