Zakelijke opstalverzekering (gebouwenverzekering)

Verzeker schade aan je bedrijfspand door brand, wind, inbraak, water of een aanrijding

    Schade aan de fundering van je pand is meeverzekerdMilieuschade op je bedrijfslocatie is gedektGarantie tegen onderverzekering

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een zakelijke opstalverzekering?

Het kopen van een bedrijfspand kan een goede investering voor de toekomst zijn. Maar schade aan je bedrijfsgebouw kan grote gevolgen hebben. Met de Gebouwenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® (ook wel zakelijke opstalverzekering genoemd) verzeker je je bedrijfspand of clubhuis. Schade door onder andere brand, wind, inbraak, water of een aanrijding is met de opstalverzekering gedekt. Ook herstelkosten, milieuschade en schade aan de fundering zijn verzekerd.

Herstelkosten zijn de kosten die je maakt om je pand en onroerende zaken die daar op of aan zitten, terug te brengen in dezelfde staat als vóór de schade. Dit wordt ook wel de herbouwwaarde genoemd. Goed om te weten: Het verzekerde bedrag van je gebouwenverzekering wordt jaarlijks aangepast op de bouwkostenindex.

Voorbeelden van schade:

    Schade aan je opstal door inbraak, brand, aanrijding, diefstal, vandalisme, storm of water Milieuschade op je bedrijfslocatie, zoals bodemverontreiniging en vrijgekomen asbest Ruitbreuk, inductieschade en schade aan lichtreclame

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. En misschien verandert je bedrijfspand daarin mee. Wanneer je wijzigingen in je pand aanbrengt, bijvoorbeeld door een verbouwing, kan je pand meer waard worden. Omdat je jouw gebouw voor een lagere waarde hebt verzekerd, kan er dan sprake zijn van onderverzekering. Bij onderverzekering zou er minder schadevergoeding uitgekeerd worden dan de werkelijke schade die je hebt opgelopen.

Geen zorgen: met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® heb je een garantie tegen onderverzekering. Na de waardebepaling bij het afsluiten wordt het verzekerde bedrag jaarlijks aangepast aan de hand van de bouwkostenindex. Daarnaast geef je zelf één keer per jaar mogelijke wijzigingen aan je pand (bijvoorbeeld een verbouwing) aan. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Online Bankieren óf in de Rabo App. Zo ben je beschermd tegen onderverzekering en zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:

Je bent eigenaar van een bedrijfspand en vindt het magazijn te klein. Je bouwt in maart 2022 het pand uit voor meer vloeroppervlakte. Door de garantie tegen onderverzekering is deze uitbreiding automatisch verzekerd. Bij het actualiseren in juli 2022 hoef je alleen de waarde van de uitbouw door te geven.

Wat is huurdersbelang?

Huur je jouw bedrijfsruimte? Dan ben jij als huurder waarschijnlijk verantwoordelijk voor de aanpassingen die je aanbrengt. Dit geldt ook voor wijzigingen die eerdere huurders hebben gedaan. Als er schade aan deze aanpassingen ontstaat, komt dat voor jouw rekening. Of dit in jouw geval zo is, is afhankelijk van je afspraken met de eigenaar en wat zijn of haar verzekering dekt. Met de Huurdersbelangverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dek je dit risico af.

Vaak gekozen verzekeringen in je branche

Weet jij niet welke verzekeringen passen bij je bedrijf? Geen zorgen! We helpen je verder op weg met onze branche inzichtentool. Vul je branche in en je krijgt de meest gekozen verzekeringen in jouw branche te zien. Bekijk direct wat er wel en niet verzekerd is. Zo maak je een geïnformeerde keuze.

Aan de slag

Wat dekt een zakelijke gebouwenverzekering?

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden onderaan deze pagina.

Wat kost een opstalverzekering?

De hoogte van je maandelijkse kosten, oftewel je premie, is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de branche waarin je werkt, de hoogte van de herbouwwaarde en je adres. Wil je weten wat je exacte kosten zullen zijn? Bereken dan eenvoudig je premie door in te loggen met je zakelijke account.

Gerelateerde verzekeringen

    Sluit je een gebouw-, inventaris- én voorraadverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® af? Dan betaal je slechts één keer eigen risico bij beschadiging aan je inventaris, voorraad of gebouw. Meer over de gebouw-, inventaris- en voorraadverzekering. Wil je ook verzekerd zijn voor de indirecte kosten bij schade aan je voorraad? Bijvoorbeeld schade waardoor je niet verder kunt werken en je bruto inkomsten misloopt? Kijk dan naar de bedrijfsschadeverzekering.


Lees ook:

Aanvullende informatie en voorwaarden

Veelgestelde vragen

Een gebouwenverzekering afsluiten?

Bereken je premie. Ben je nog geen zakelijke klant? Bekijk dan hoe je een zakelijke rekening kunt openen.

phone

Hulp nodig?