Team Metropoolregio Amsterdam

In de Metropool Amsterdam (Hoofddorp/Schiphol, IJmond, Haarlem, Amstel & Vecht, De Zaanstreek, Almere en Amsterdam) staat een team van 27 verzekeringsspecialisten voor je klaar. Ook leiden wij jong talent op, waardoor we een kweekvijver vol verzekeringstalent creëren. Onze specialisten adviseren en bemiddelen voor MKB- en grootzakelijke klanten over de best passende zakelijke verzekeringen. Daarnaast kunnen onze verzekeringsadviseurs je als ondernemer ook privé adviseren over arbeidsongeschiktheid- en zakelijke overlijdensrisicoverzekeringen.

Over de regio

Onze verzekeringsadviseurs wonen en werken in de regio Metropool Amsterdam en hebben hierdoor veel regionale kennis die ze graag met je delen. Zo zetten we ons samen in voor een economisch en maatschappelijk sterke regio.

  • Amsterdam is dé plek waar kruisbestuiving plaatsvindt tussen innovatieve start-ups, grote multinationals en talentvolle medewerkers en zzp'ers. Een levendige regio vol kansen voor ondernemers. 
  • Schiphol kenmerkt zich door de vele logistieke- en transportbedrijven. Zij zijn primair betrokken bij de afhandeling van vrachtvluchten van en naar Schiphol. Op- en overslag van de te vervoeren of vervoerde goederen is dan ook primaire business. 
  • Aalsmeer kent men vooral van de bloemenveiling. Veel bedrijven kweken planten en bloemen en verhandelen deze via de veiling. Daarnaast zijn er bedrijven actief in de toelevering van materialen ten behoeve van de planten- en bloemensector. 
  • Hoofddorp onderscheidt zich in deze regio door de vele aanwezigheid van dienstverlenende bedrijven en groothandels gericht op de bedrijvigheid op en rond Schiphol. Tevens zijn hier veel bedrijven actief als beheerder van Vereniging Van Eigenaren (VVE). 
  • Nieuw-Vennep lijkt qua bedrijvigheid veel op Hoofddorp en is ook deels gericht op de activiteiten die op en rond Schiphol plaatsvinden. Verder vind je hier wat meer bedrijven in de “maakindustrie”. 
  • Het gebied IJmond kunnen we verdelen in twee regio’s. De regio “onder het kanaal” (Spaarndam, Santpoort, Driehuis, IJmuiden, Velserbroek en Velsen Zuid) is vooral bekend om de zeehaven en de vis. De regio “boven het kanaal” (Velsen Noord, Beverwijk, Wijk aan Zee, Heemskerk en Uitgeest) betreft grotendeels industrie. 
  • Haarlem en omstreken is een energiek gebied, met een actief bedrijfsleven, betrokken onderwijsinstellingen en een gemeente die een stimulerend economisch klimaat schept om ook in de toekomst de lokale en regionale economie te laten floreren waaraan ook de Rabobank aan bijdraagt. Dat maakt de hele regio economisch aantrekkelijk voor bedrijven. 
  • Het gebied de Zaanstreek is een van de oudste industriegebieden van Europa met houtverwerking en voedingsmiddelenindustrie als belangrijkste industrieën. Een overblijfsel van de honderden molens die er ooit hebben gestaan, is de Zaanse Schans, nu een toeristische hotspot met jaarlijks 2,2 miljoen bezoekers. De Zaanstreek herbergt steeds meer het toerisme vanuit Amsterdam. 
  • Ook Almere maakt deel uit van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en is na Amsterdam de grootste stad in onze regio. Almere heeft 5 stadsdelen. Elk stadsdeel heeft zijn eigen kenmerken. Zo hebben we bijvoorbeeld Almere Stad maar ook het Buitenvaartgebied met glastuinbouw. In het voorjaar van 2019 is Almere benoemd tot MKB vriendelijkste stad van Nederland! 
  • Amstel en Vecht is gespecialiseerd in groothandel en vooral in de financiële en zakelijke dienstverlening. De economie van Amstel en Vecht is innovatief en vernieuwend. Er zijn veel starters, er wonen veel hoogopgeleiden en het aandeel van innovatieve sectoren (creatieve diensten, machine-industrie, ICT) is groot.


Benieuwd hoe wij onze regionale kennis ook voor jouw bedrijf kunnen inzetten? Vraag eens een vrijblijvend gesprek aan met een van onze adviseurs.

Vraag een gesprek aan