Debiteurenverzekering

Wij gaan achter uw uitblijvende betalingen aan met de debiteurenverzekering.

 • kredietwaardigheid van uw afnemers inzien
 • voor debiteuren in binnen- en buitenland
 • eigen incassoservice
 • tot 12% premiekorting

Vraag de debiteurenverzekering aan

U kunt de debiteurenverzekering aanvragen via een Rabobankadviseur. Ook voor meer informatie kunt u bij de Rabobank terecht. Maak hieronder een afspraak. U wordt dan teruggebeld. 

Wij gaan achter uw geld aan

Als uw afnemer niet betaalt kan dit funest zijn voor uw bedrijf. Met een kredietverzekering kunt u dit risico afdekken. Want als betalingen uitblijven, gaan wij er achteraan. Zo krijgt u toch uw geld, maar wordt de relatie met uw klant niet verstoord. Met deze kredietverzekering is uw omzet in één keer gedekt.

Rabo Loyaal Korting

Klanten van de Rabobank profiteren van korting. U ontvangt vanaf het tweede jaar dat u klant bent korting. De korting wordt berekend op basis van het aantal jaren dat u een kredietverzekering heeft via de Rabobank. Het kortingspercentage kan oplopen tot 12%. U krijgt korting over maximaal € 11.500 van uw verzekeringspremie.

Kosten debiteurenverzekering

De debiteurenverzekering sluit aan op uw onderneming. De premie is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw omzet en het bedrag dat u gaat factureren.

Voorbeeld:
Het bedrijf 'Voorbeeld BV' realiseerde vorig jaar een omzet van € 800.000. Helaas is een van zijn grote debiteuren failliet gegaan, waardoor 'Voorbeeld BV' € 70.000 misloopt. Een flinke klap voor de cijfers van dit jaar. Met de debiteurenverzekering was de klap minder hard aangekomen. Voor een kleine € 4.000 was 'Voorbeeld BV' hiertegen verzekerd en dan had Euler Hermes de € 70.000 uitgekeerd.

Schade melden

 1. Incasso overdragen aan Euler Hermes
  Heeft een afnemer niet betaald binnen de afgesproken betaaltermijn? Dan draagt u, maximaal 15 dagen na het verstrijken van de achterstalligheidsperiode, de vordering ter incasso over aan Euler Hermes. Dit mag ook eerder als u negatieve signalen krijgt. Dit doet u via het online klantensysteem EOLIS.
 2. Start incassoprocedure
  Na ontvangst van alle benodigde documenten start Euler Hermes de incassoprocedure. Die duurt maximaal 120 dagen, tenzij anders met u afgesproken. Een incassoteam probeert in die periode het totaalbedrag van alle openstaande facturen bij uw klant te incasseren. De geïncasseerde bedragen maakt Euler Hermes over op uw rekening.
 3. Betaling resterend schadebedrag
  Na afloop van de incassoperiode berekent Euler Hermes het schadebedrag dat zij eventueel nog aan u moeten betalen. Op het moment dat er sprake is van een verzekerd verlies, maakt Euler Hermes het bedrag binnen twee weken aan u over.

Let op: Verkeerde uw afnemer al voor het verstrijken van de betaaltermijn in staat van een faillissement/surséance van betaling? Dan dient u de schade binnen 30 dagen na de datum van insolventie in via het online klantensysteem EOLIS. Euler Hermes berekent dan direct het schadebedrag dat zij aan u moeten betalen. Ook in dit geval ontvangt u binnen 2 weken het bedrag op uw rekening als er sprake is van een verzekerd verlies.

Schade melden

Kenmerken debiteurenverzekering

Preventie voor financiële risico's

De kredietverzekering is geschikt voor ondernemers die op krediet leveren aan zakelijke klanten in binnen- en buitenland. Voordat u een opdracht boekt, kunt u de kredietwaardigheid van uw afnemer controleren. Zonder extra kosten krijgt u toegang tot een wereldwijde database. Zo kunt u op voorhand al een risico-inschatting maken.

Eigen incassoservice

Als uw afnemer niet betaalt gaan wij achter uw geld aan. Dankzij een internationaal incassonetwerk en een keten van lokale incassobedrijven in meer dan twintig landen beschikt Interpolis over lokale kennis. Met jarenlange ervaring op het gebied van zakelijke incasso houden we de schade voor onze klanten zo beperkt mogelijk. U heeft daarnaast toegang tot nationale en internationale juridische kennis op het gebied van leveringsvoorwaarden en betalingsrisico’s.

Omzet behaald op particulieren, overheid en gelieerde ondernemingen zijn niet meeverzekerd. Contante betaling, vooruitbetaling, leveringen onder rembours, disputen en geschillen vallen ook niet onder de debiteurenverzekering.

Voorwaarden debiteurenverzekering

Als u de debiteurenverzekering wilt afsluiten, lees dan vooraf de voorwaarden van het product. U kunt deze hieronder downloaden.

Brochure debiteurenpolis

Algemene voorwaarden debiteurenpolis

Vraag de debiteurenverzekering aan

U kunt de debiteurenverzekering aanvragen via een Rabobankadviseur. Ook voor meer informatie kunt u bij de Rabobank terecht. Maak hieronder een afspraak. U wordt dan teruggebeld.

Contact

Rabobank