Veelgestelde vragen over bedrijfsverzekeringen

Antwoorden op veelgestelde vragen over zakelijke verzekeringen.

Wat zijn de mogelijkheden met Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Online wijzigen of beëindigen

De volgende zakelijke verzekeringen kunt u afsluiten, wijzigen of beëindigen:

 • Gebouwen
 • Huurdersbelang
 • Inventaris, voorraad en transport
 • Draagbare elektronische hulpmiddelen
 • Bedrijfsstagnatie
 • Personen en bestelauto
 • Bedrijfsaansprakelijkheid
 • Rechtsbijstand
 • Verzuim

Online regelen

U kunt binnen Interpolis ZekerVanJeZaak® de volgende zaken zelf regelen:

 • Een nieuwe verzekering toevoegen aan uw huidige polis
 • De bestaande polis wijzigen
 • Het actualiseren van de verzekeringen

Waarom werkt de Rabobank samen met Interpolis?

Interpolis: onze verzekeringspartner

De Rabobank brengt samen met u uw bedrijfsrisico’s in kaart en adviseert u over de mogelijkheden van Interpolis ZekerVanJeZaak®.  Hiermee verzekert u de belangrijkste risico’s voor uw bedrijf, uw personeel en uzelf. ZekerVanJeZaak is alleen via de Rabobank af te sluiten.

Wat regelt u bij de Rabobank en wat bij Interpolis?

De Rabobank en Interpolis zijn ieder een eigen organisatie met een eigen dienstverlening. 

U kunt terecht bij de Rabobank voor de volgende zaken:

 • Advies over uw verzekeringen
 • Afsluiten van uw verzekeringen
 • Wijzigen van uw verzekeringen

U kunt bij Interpolis terecht voor de volgende zaken:

 • Schade voorkomen
 • Schade afhandelen

Welke ondernemersrisico’s loop ik?

Uw bedrijfsaansprakelijkheid

Als ondernemer bent u bezig met de groei van uw onderneming.  Maar ondernemen brengt ook bedrijfsrisico’s met zich mee. Als ondernemer kunt u bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die u verzekert tegen schade die u of één van uw medewerkers veroorzaakt aan anderen. Zowel schade aan personen als spullen wordt hierbij vergoed. Hierbij kunt u denken aan een bedrijfsongeval, de gevolgen van een gebrekkig product of fouten bij  het uitvoeren van werkzaamheden bij uw klant. U kunt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen voor uw beroepsaansprakelijkheid.

Hoe kan ik schade voorkomen?

Interpolis helpt u bij het voorkomen van schade

Interpolis ZekerVanJeZaak® heeft een ruim aanbod aan verzekeringen met uitgebreide dekkingen. Daarnaast helpt Interpolis met het voorkomen van schade door preventietips. Via Interpolis krijgt u inzicht in de risico’s en biedt Interpolis oplossingen in de vorm van diensten en producten in de Interpolis Preventiewinkel. Maar ook via het forum: De Oplossing Van.

Wat is het verschil tussen particuliere en zakelijke verzekeringen?

Verzekeringsoplossingen van Interpolis

Interpolis biedt verzekeringsoplossingen voor particuliere en zakelijke klanten. Voor zakelijke klanten is er Interpolis ZekerVanJeZaak® en voor particuliere klanten is er Interpolis Alles in één polis.

Hoe bepaal ik het juist verzekerde bedrag?

Het verzekerde bedrag is gebaseerd op de kosten

Gebouwenverzekering
Het verzekerde bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde van uw gebouw. Gebruik hiervoor niet de WOZ-waarde of verkoopwaarde.

Huurdersbelangverzekering
Het verzekerd bedrag is gebaseerd op de kosten die u heeft gemaakt met betrekking tot de door u aangebrachte aanpassingen aan het gehuurde pand. U kunt hierbij denken aan een tegelvloer, tussenwanden, een bar, een keuken, het verlagen van een plafond. In het huurcontract vindt u of schade aan ruiten is verzekerd.

Inventaris- en voorraadverzekering en de draagbare elektronische hulpmiddelen verzekering
Het verzekerd bedrag van uw inventaris is gebaseerd op de nieuwwaarde van de inventaris. De nieuwwaarde is het bedrag dat u nodig heeft voor het aanschaffen van nieuwe gelijkwaardige spullen. Gebruik hierbij niet de boekwaarde van de inventaris zoals die is opgenomen in de boekhouding. Het verzekerde bedrag van uw voorraad is gebaseerd op de vervangingswaarde van de voorraad.

Bedrijfsstagnatieverzekering
Het verzekerde bedrag wordt door Interpolis bepaald aan de hand van uw bedrijfsactiviteit en een percentage van uw omzet.

Hoe verzeker ik mijn laptop of mobiele apparatuur?

Dekkingen van de inventaris- en voorraadverzekering

Het verzekeren van uw laptop, mobiele apparatuur of fototoestel kunt u doen op de inventarisverzekering of op de verzekering voor draagbare elektronische hulpmiddelen.

Dekking

Met de uitgebreide inventaris- en voorraadverzekering is uw mobiele apparatuur verzekerd op uw bedrijfsadres en buitenshuis. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om draagbare elektronische hulpmiddelen uitgebreider te verzekeren.

Met een inventarisverzekering verzekert u uw spullen die op het risicoadres aanwezig zijn. Spullen die u meeneemt of onderweg nodig heeft (zoals uw laptop, telefoon of fototoestel) kunt u apart verzekeren als draagbare elektronische hulpmiddelen. Ze zijn dan overal ter wereld verzekerd.

Wat valt er onder de inventaris- en voorraadverzekering?

Onder de inventaris- en voorraadverzekering vallen uw spullen die u nodig heeft om uw bedrijfsactiviteiten uit te oefenen. Met de draagbare elektronische hulpmiddelverzekering verzekert u draagbare elektronische apparatuur zoals laptops, tablets, mobiele telefoons, beamers, navigatie-, foto-, video- en audioapparatuur. Onder voorraad vallen spullen die u wilt verkopen.

Wat is het verschil tussen de aansprakelijkheid en rechtsbijstand?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering biedt dekking als u aansprakelijk wordt gesteld. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen schade die u of één van uw medewerkers veroorzaken aan anderen. Zowel schade aan personen als spullen wordt hierbij vergoed. Hierbij kunt u denken aan een bedrijfsongeval, de gevolgen van een gebrekkig product of fouten bij  het uitvoeren van werkzaamheden bij uw klant. U kunt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hieronder een overzicht van de aanvullende verzekeringen:

 • Construction All Risks (CAR) verzekering (voor aannemers, klusbedrijven en installatiebedrijven)
 • Beroepsaansprakelijkheid (voor accountants, organisatieadviseurs, makelaars en architecten)
 • Bestuurdersaansprakelijkheid (voor bestuurders en toezichthouders van stichtingen of verenigingen)

De rechtsbijstandverzekering

Met de rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp bij zakelijke geschillen dat u met een ander heeft. U bent hierbij dus verzekerd op het moment dat u een geschil met iemand anders heeft. Hierbij kunt u denken aan onenigheid met leveranciers of afnemers. Maar ook over arbeidsrecht, sociale wetgeving of uw bedrijfspand.

Welke dekking valt onder een transportverzekering?

Dekkingen van de transportverzekering

Deze verzekering is handig wanneer u zelf spullen vervoert of als u regelmatig uw spullen door anderen laat vervoeren. De transportverzekering biedt u overal ter wereld dekking. Ontstaat er schade aan uw spullen? Dan bent u daarvoor tot een bedrag van € 50.000 verzekerd. Heeft u een transportbedrijf? De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking als u spullen vervoert van anderen.

Wat is het verschil tussen de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

De AVB biedt dekking als u aansprakelijk wordt gesteld. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen schade die u of één van uw medewerkers veroorzaken aan anderen. Zowel schade aan personen als spullen wordt hierbij vergoed.

Lees meer over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een aanvullende verzekering van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten. De dekking is hierbij afgestemd op uw beroep.

Lees meer over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Contact

Rabobank