Groene kaart van Interpolis downloaden

Ga je binnenkort op zakenreis en ben je de groene kaart kwijt van je Interpolis voertuigverzekering (bijvoorbeeld je Interpolis Autoverzekering)? Download een nieuwe groene kaart in internetbankieren of de Rabo App. Zo weet je zeker dat je bij schade of een ongeluk de juiste papieren hebt voor je bedrijfsauto of aanhanger van de zaak.

Groene kaart kwijt?

Je groene kaart download je in internetbankieren of de Rabo App. Log in en kies de verzekering waarvoor je de groene kaart wilt downloaden.

Is je groene kaart verlopen? Je ontvangt ieder jaar automatisch een nieuwe groene kaart in de brievenbus.

Download groene kaart

Kun je niet inloggen?

Heb je geen betaalrekening van Rabobank, dan kun je dit niet online regelen. Bekijk je groene kaart in de Interpolis App. Of neem contact met ons op, dan regelen wij het voor je.

Lees meer op interpolis.nl/app

Wat is een groene kaart?

Een groene kaart is een groen papier waarop staat dat je een WA-verzekering hebt voor je voertuig (bijvoorbeeld voor je bedrijfswagen, bestelbus of aanhanger). Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) is een verplichte verzekering die je verzekert tegen kosten als je met je voertuig schade veroorzaakt bij anderen. Op de groene kaart staan belangrijke gegevens, zoals je zakelijke verzekeringsnummer en de telefoonnummers van Interpolis voor noodhulp of schade melden.

Landen waar de groene kaart verplicht is

Op de groene kaart staat in welke landen je zakelijke autoverzekering geldig is. Het verschilt per land of het verplicht is om je kaart bij je te hebben:

In Nederland hoef je de kaart niet bij je te hebben.In sommige landen (bijvoorbeeld Marokko), ben je verplicht om de papieren groene kaart bij je te hebben (op groen papier).In veel landen (bijvoorbeeld alle EU-landen) is het genoeg als je de kaart op je telefoon laat zien, of als je een papieren zwart-witkopie bij je hebt.In sommige landen heb je ook een groene kaart nodig voor je aanhanger.
Landen waar de papieren groene kaart verplicht is

De papieren groene kaart (op groen papier) is verplicht in de volgende landen:

AlbaniëBosnië en HerzegovinaIranIsraëlMarokkoMoldaviëMontenegroOekraïneServiëTunesiëTurkijeMacedonië (voormalige JoegoslavischeRepubliek Macedonië)RuslandWit-Rusland
Landen waar een digitale of zwart-wit kaart genoeg is

In de landen hieronder is het genoeg als je de groene kaart op je telefoon laat zien, of als je een zwart-witkopie bij je hebt. Het gaat onder andere om alle landen in de Europese Unie.

AndorraBelgiëBulgarijeZuid-CyprusDenemarkenDuitslandEstlandFinlandFrankrijkGriekenlandHongarijeIerlandIJslandItaliëKroatiëLetlandLiechtensteinLitouwenLuxemburgMaltaNoorwegenOostenrijkPolenPortugalRoemeniëSloveniëSlowakijeSpanjeTsjechiëVerenigd KoninkrijkZwedenZwitserland
Landen waar je een groene kaart nodig hebt voor je aanhanger

In de volgende landen heb je een aparte groene kaart nodig voor je aanhanger, maar alleen als je aanhanger een eigen kenteken heeft:

DuitslandKroatiëPolenPortugalSpanje

Heeft je aanhanger geen eigen kenteken, dan heb je ook in deze landen geen aparte groene kaart nodig voor je aanhanger. De kaart van de auto waarmee je de aanhanger trekt, is dan ook geldig voor de aanhanger.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik het groene kaartnummer?

Op je groene kaart staat een groene kaartnummer. Je hebt dit nummer nodig als je een schadeformulier invult. Je vindt het groene kaartnummer op de groene kaart bij '4. Landcode/Code verzekeraar/nummer'. Het groene kaartnummer bestaat uit je zakelijke polisnummer, de code van Interpolis en de landcode van je land.

Voor welke voertuigen is een groene kaart verplicht?

Een groene kaart is verplicht voor de volgende voertuigen:

automotoraanhanger (in sommige landen)caravan (in sommige landen)

In de meeste landen heb je geen aparte groene kaart nodig voor de aanhanger. De kaart van de auto waarmee je de aanhanger trekt, is ook geldig voor de aanhanger. Heeft je caravan of aanhanger een eigen kenteken? Dan heeft je aanhanger een eigen groene kaart nodig in de volgende landen:

DuitslandKroatiëPolenPortugalSpanje

Service en Contact