Interpolis ZekerVanJeZaak® actualiseren

Brandjes blussen doe je op je werk misschien wel dagelijks. Maar als er écht brand uitbreekt, wil je goed verzekerd zijn. Zorg daarom dat je ieder jaar je Interpolis ZekerVanJeZaak® polis actualiseert. Dit doe je door telefonisch contact op te nemen met je Rabobank of via Rabo Internetbankieren (Professional).

Behoud je garantie tegen onderverzekering

Als ondernemer ben je niet dagelijks bezig met het checken van je verzekeringspolissen. Met Interpolis ZekerVanJeZaak® heb je voor relevante verzekeringen onbeperkte garantie tegen onderverzekering.

Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Als je dit doet, zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Voorbeeld van garantie tegen onderverzekering

In januari 2017 heb je een inventarisverzekering afgesloten. Na een jaar update je je polis. In juli 2018 koop je extra spullen en stijgt je inventaris in waarde van € 5.000,- naar € 7.000,-. Je inventaris is nu automatisch verzekerd voor € 7.000,-.

Ook als er een jaar niets in je bedrijfssituatie verandert, is het belangrijk dat je de polis actualiseert. Doe je dit niet, dan vervalt een jaar na je laatste actualisatie de garantie tegen onderverzekering.

Zo werkt actualiseren

We laten je ieder jaar weten wanneer het tijd is om je polis te actualiseren. Twee maanden voordat je garantie tegen onderverzekering vervalt, krijg je een melding in je 'Berichten' in Rabo Internetbankieren (Professional) of de Rabo Bankieren App.

Stappenplan polis actualiseren 

 1. Ga naar je 'Berichten' via de oranje knop hieronder. 
 2. Log in met je Rabo Scanner, vijfcijferige code of vingerafdruk. 
 3. Klik op de link in het bericht. Je ziet je polisoverzicht. Open je de onderstaande link in de app? Dan verwijzen we je door naar je browser en log je opnieuw in. 
 4. Controleer de gegevens in het overzicht. Klopt alles nog? Kies ‘Wijzigen’ als je veranderingen wilt doorvoeren. Kies daarna ‘Volgende’. 
 5. Je krijgt opnieuw een overzicht met al je bedrijfsgegevens te zien, met eventuele wijzigingen. Klopt het? Kies dan ‘Naar bevestigen’. 
 6. Bevestig je polis definitief via de knop ‘Bevestigen’. 
 7. Klaar! Je polis is geactualiseerd. Je krijg een nieuwe polis toegestuurd.

 Je kunt het actualiseren van je polis ook starten via het ZekerVanJeZaak portaal. Bankier je niet online? Dan krijg je een e-mail van ons met het verzoek om de Rabobank te bellen. Samen bespreek je eventuele wijzigingen en update je de polis voor komend jaar.

Neem contact met ons op

Tussentijdse wijzigingen die je wél moet doorgeven

Er zijn wijzigingen die je wel tussentijds moet doorgeven: 

 • je koopt een vervangende of extra bedrijfsauto 
 • je wisselt van kantoorpand/adres 

Geef dit door via Rabo Internetbankieren (Professional). Of neem telefonisch contact op met je Rabobank. 

Andere wijzigingen mag je tussentijds ook aan ons doorgeven. Je mag ze ook verzamelen voor de jaarlijkse update. De keuze is aan jou!

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Welke verzekeringen moet ik jaarlijks actualiseren?

Niet iedere verzekering heeft een jaarlijkse actualisatie nodig. Dit geldt alleen voor bedrijfsverzekeringen met een garantie tegen onderverzekering. De volgende verzekeringen hebben een garantie tegen onderverzekering en moet je jaarlijks actualiseren: 

 • Gebouwenverzekering 
 • Huurdersbelang 
 • Inventarisverzekering 
 • Voorraadverzekering 
 • Draagbare elektronische hulpmiddelen 
 • Bedrijfsstagnatieverzekering 
 • Handelsvoorraadverzekering 
 • Handelaarskenteken 
 • Verzuimverzekering