Bestelautoverzekering

Bezit u een of meerdere bestelauto's voor uw bedrijf? Dan bent u verplicht deze minimaal te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Een bestelauto verzekeren is zo geregeld. Bereken uw premie voor een bestelautoverzekering door uw kenteken in te vullen.

Uw bestelauto verzekeren: keuze uit drie dekkingen

U kunt uw bestelauto verzekeren op drie verschillende manieren:

  • WA
  • WA-beperkt casco
  • WA casco

WA verzekering voor uw bestelauto

U bent verplicht om uw bestelauto WA te verzekeren. Deze dekking vergoedt schade die u aan anderen toebrengt.

WA Beperkt Casco-verzekering voor uw bestelauto

Deze verzekering dekt onder andere ook schade veroorzaakt door diefstal, storm en ruitschade. Raadpleeg de voorwaarden om een compleet overzicht van gedekte schade te zien.

WA Casco-verzekering voor uw bestelauto

Deze dekking vergoedt ook schade aan uw eigen auto door andere invloeden. Wilt u weten wat wel en niet verzekerd is? Raadpleeg dan de voorwaarden.

Bekijk de voorwaarden van de zakelijke autoverzekering

Over uw bestelauto

Vervoert uw goederen met uw bestelauto of bestelbus? Dan wil dat niet vanzelfsprekend zeggen dat uw auto als bestelauto geregistreerd is. De Belastingdienst heeft hiervoor een aantal richtlijnen bepaald.

Bestelauto’s hebben doorgaans een grijs kenteken. Dit kenteken is niet grijs van kleur, maar begint met de letter B of V. Als u een bestelauto met een grijs kenteken bezit, betekent dit dat u gebruik kunt maken van belastingvoordeel.

Richtlijnen voor een bestelauto op Belastingdienst.nl

Schade goed verzekerd

Ongelukken gebeuren op onverwachte momenten. Ook op die momenten is het belangrijk dat u op hulp kunt rekenen en dat de kosten gedekt zijn. Schade melden hebben we dan ook zo eenvoudig mogelijk voor u gemaakt. De schade-afdeling van Interpolis is 24 uur per dag bereikbaar.

Lees meer over schade melden

Een bestelauto verzekering afsluiten

Als u een bestelautoverzekering wilt afsluiten, kiest u voor de zakelijke autoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®. Met de ZekerVanJeZaak-polis kunt u de meest voorkomende bedrijfsrisico’s verzekeren, waaronder wettelijke aansprakelijkheid voor uw bestelauto.

Direct goed verzekerd

Als u al een zakelijke verzekering heeft bij de Rabobank, kunt u de bedrijfsautoverzekering meteen online afsluiten.

Flowchart

Contact

Rabobank