Verzekerd van juridische hulp bij conflicten

De eigenaar van een loodgietersbedrijf wordt gebeld door een ontevreden klant. De klant geeft aan dat de loodgieter die hij stuurde niet op tijd kwam, onbeleefd was en een ring heeft gestolen tijdens de klus.

Ontslag op staande voet

De werkgever heeft de werknemer al vaker aangesproken op zijn gedrag bij klanten. Deze klacht is de druppel: hij ontslaat de werknemer en bevestigt dat in een brief. De werknemer laat het er niet bij zitten en neemt een advocaat in de arm. Hij wil weer aan de slag of een ontslagvergoeding. De werkgever belt met Stichting Achmea Rechtsbijstand voor hulp.

Onbeleefdheid en te laat komen geen reden voor ontslag

De jurist van Stichting Achmea Rechtsbijstand nodigt de werkgever uit op kantoor om de zaak te bespreken. Als hij de zaak bestudeerd heeft, moet hij een lastige boodschap brengen. Hij verwacht namelijk dat een rechter het niet eens zal zijn met het ontslag op staande voet . Te laat komen en onbeleefdheid zijn geen reden om iemand meteen te ontslaan. En of de ring er daadwerkelijk lag en ook echt is meegenomen door de werknemer, is lastig te bewijzen nu de werknemer dit ontkent.

De jurist adviseert om te onderhandelen met de werknemer

De werknemer levert al een tijdje geen goed werk en de werkgever heeft hier bewijs van. De jurist verwacht dan ook dat een verzoek aan de rechter om de arbeidsovereenkomst te ontbinden kan slagen. Maar dan bestaat er wel de kans dat de werkgever een transitievergoeding moet betalen. Daarom adviseert de jurist eerst met de werknemer te onderhandelen. De werkgever wist niet dat dat kon en vindt het een goed idee. Samen bepalen de jurist en de werkgever welke onderhandelingsruimte er is en de jurist neemt contact op met de advocaat van de werknemer.

Kort daarop zijn er afspraken gemaakt waarbij de werknemer alsnog uit dienst gaat en de werkgever geen vergoeding hoeft te betalen. De werkgever is blij verrast met deze oplossing.

Wilt u meer lezen over de zakelijke rechtsbijstandverzekering of bent u benieuwd naar de premie?

Contact

Rabobank