Schadeverzekering Verkeersdeelnemers (SVV)

Met de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers (SVV) van verzekeraar AIG verzeker je materiële schade en letselschade die je medewerkers oplopen door een verkeersongeval tijdens de uitoefening van werkzaamheden, dienstreizen of woon-werkverkeer. Het maakt daarbij niet uit of je als werkgever aansprakelijk bent of niet.

Dekking bij verkeersongevallen in het kader van het werk inclusief woon-werkverkeer, ongeacht aansprakelijkheid werkgeverVergoeding tot maximaal € 2.500.000 per ongevalWereldwijde dekking
Bereken de premie voor je bedrijf
Illustratie auto

Wat is een schadeverzekering verkeersdeelnemers?

Je denkt er liever niet aan, maar je medewerkers kunnen altijd betrokken raken bij een verkeersongeval. Het is al vervelend genoeg als er schade is, en nog vervelender als er vastgesteld moet worden of jij als werkgever aansprakelijk bent voor die schade of niet. Daarom vergoedt de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers de materiële schade en letselschade van je medewerkers bij een verkeersongeval tijdens de uitvoering van werkzaamheden of tijdens woon-werkverkeer, ongeacht of je als werkgever aansprakelijk bent of niet. De verzekering vergoedt schade tot een maximum van € 2.500.000 per verkeersongeval. De wijze waarop jij of je werknemers deelnemen aan het verkeer maakt hierbij niet uit. Dat kan met je eigen auto, een auto van de zaak, als voetganger, fietser, in het OV of overige manieren van verkeersdeelname.

Illustratie muntgeld

Wat kost de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers?

Je kunt deze verzekering al afsluiten vanaf 150 euro premie per jaar (excl. assurantiebelasting), maar de exacte premie is voor ieder bedrijf verschillend. De hoogte van je premie is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal medewerkers en de gekozen dekking.

Wil je weten wat de kosten voor je bedrijf zijn? Bereken hier direct je premie.

Bereken je premie
Illustratie vrachtwagen

Wie zijn er verzekerd met de schadeverzekering verkeersdeelnemers?

Alle medewerkers, stagiairs, gedetacheerden, oproep-, vakantie- en uitzendkrachten zijn standaard verzekerd in de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers. Ook de directeur-grootaandeelhouder is standaard meeverzekerd onder medewerkers. Zzp'ers en vrijwilligers zijn aanvullend mee te verzekeren. Ook alle inzittenden van de lease- of bedrijfsauto’s in privé tijd kunnen aanvullend meeverzekerd worden met de 24-uurs dekking. ZZP’ers zijn aanvullend mee te verzekeren met een beperkte dekking.

Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

Veelgestelde vragen

Voor wie is de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers (SVV)?

De Schadeverzekering Verkeersdeelnemers is voor mkb’ers, verenigingen en stichtingen met maximaal 250 medewerkers.

Kan ik de verzekering op een eerder of later moment laten ingaan?

Wanneer je de Schadeverzekering Verkeersdeelnemers afsluit kun je een ingangsdatum kiezen die maximaal 1 maand in de toekomst ligt. De verzekering met terugwerkende kracht in laten gaan is niet mogelijk.

Welke landen vallen onder de dekking?

De Schadeverzekering Verkeersdeelnemers biedt altijd wereldwijde dekking. De verzekering is bedoeld voor Nederlandse bedrijven en voor personen die een Nederlandse werkgevers/werknemers verhouding hebben. Buitenlandse vestigingen kunnen niet meeverzekerd worden.

Hoe kan ik opzeggen?

De looptijd van de polis is 1 jaar. Er is een bedenktijd van 2 weken. Dit houdt in dat je binnen 2 weken na de aanvraag de polis kan annuleren. Na het eerste jaar is deze verzekering maandelijks opzegbaar. Log hiervoor in via Rabo Online Bankieren of in de Rabo App en beëindig je verzekering online.

Wanneer en voor wie is schade gedekt in een lease-auto en in een privé-auto?

Privé-auto:

  • De verzekering biedt dekking voor materiële schade en letselschade aan de werknemer als gevolg van een verkeersongeval.
  • Tijdens (woon-)werkverkeer en bij de uitoefening van werkzaamheden.
  • Overige inzittenden van een privé-auto zijn niet meeverzekerd. 

Lease-auto (of bedrijfsauto):

  • De verzekering biedt dekking voor materiële schade en letselschade aan de werknemer als gevolg van een verkeersongeval.
  • Tijdens (woon-)werkverkeer en bij de uitoefening van werkzaamheden.
  • Met de aanvullende 24-uursdekking zijn alle inzittenden ook verzekerd buiten werktijd.
Zijn de inzittenden (niet zijnde werknemers) van een lease-auto meeverzekerd?

Dit is aanvullend mee te verzekeren. Als je kiest voor de aanvullende 24-uursdekking, dan zijn alle inzittenden van zakelijke lease-auto’s ook buiten werktijd verzekerd. Hiervoor geef je het aantal lease- en bedrijfsauto’s op.

Kan ik deze verzekering altijd online afsluiten?

Op basis van je bedrijfsactiviteit kan het zijn dat je deze verzekering niet online kunt afsluiten. Neem in dat geval contact op met een verzekeringsadviseur.

Hoe houd ik mijn verzekering actueel?

Jaarlijks zal er een update worden gevraagd van het aantal medewerkers en voertuigen. Tussentijdse wijzigingen kunnen via Rabo Online Bankieren of in de Rabo App worden doorgegeven. Bij wijzigingen met een premieverschil van meer dan EUR 100 zal er een verrekening van de premie plaatsvinden.

Mijn bedrijfs- / leaseauto’s hebben al een Schade inzittenden verzekering (SVI). Zal ik inzittenden op deze SVV verzekering dan nog meeverzekeren buiten werktijd?

Wanneer je al een SVI verzekering hebt, is het niet nodig om inzittenden aanvullend mee te verzekeren buiten werktijd, aangezien de inzittenden van bedrijfsauto’s al op de SVI verzekerd zijn. Controleer wel goed of alle bedrijfsauto’s al een SVI hebben. De SVI is altijd gekoppeld aan een kenteken. Wil je meer weten over de toegevoegde waarde van een SVV voor je bedrijf ten opzichte van een SVI verzekering? Neem dan contact met ons op.

Ik heb al een Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen verzekering. Wat is het verschil met de SVV?

De Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen verzekering is een aansprakelijkheidsverzekering die alleen uitkeert als er sprake is van aantoonbare aansprakelijkheid van de werkgever. Dus de werknemer die schade leidt zal dan moeten aantonen dat de werkgever aansprakelijk is. De SVV keert uit op basis van geleden schade en vereist geen aansprakelijkheid. Dat betekent dat werknemers vaak sneller en beter geholpen zijn met een SVV dan met de Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen verzekering.

Disclaimer
De producten en diensten worden aangeboden of verricht door dochtermaatschappijen en partners van American International Group, Inc. In Europa is het AIG Europe S.A. die als schadeverzekeraar optreedt. Deze pagina dient uitsluitend voor informatiedoeleinden. Producten en diensten kunnen van land tot land verschillen en zijn niet altijd in alle jurisdicties beschikbaar. De precieze omvang van de dekking en de voorwaarden daarvan staan beschreven op het polisblad en in de daarbij behorende clausules, aanhangsels en polisvoorwaarden. Bepaalde producten en diensten kunnen worden geleverd via onafhankelijke derden. Verzekeringsproducten kunnen worden gedistribueerd via partners of onafhankelijke derde partijen. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar onze website www.aig.com