Bedrijfsaansprakelijk­­heidsverzekering (AVB)

Per schadegeval tot € 2,5 miljoen verzekerd, maximaal € 5 miljoen per jaar In de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!Al meer dan 100.000 ondernemers ging je voor

Benieuwd wat deze verzekering je maandelijks kost?

Bekijk de video en ontdek hoe je de AVB gemakkelijk in 4 stappen online kunt afsluiten.

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen.
Wil je weten hoe Interpolis met persoonsgegevens omgaat?

Bekijk het privacy statement

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Als ondernemer kun je om verschillende redenen aansprakelijk gesteld worden. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor per schadegeval verzekerd tot € 2,5 miljoen.


Voorbeelden van wanneer je als ondernemer aansprakelijk kunt zijn:

  • Je bent bakker en je verkoopt brood met een steentje erin. Je klant bijt zijn kies kapot.
  • Het reclamebord naast je winkel waait om tegen een geparkeerde auto. De auto heeft veel blikschade.
  • Een klant glijdt uit over de net gedweilde vloer bij jou op kantoor. Hij breekt zijn arm en zijn bril is kapot.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar het aantal claims wordt ieder jaar hoger. Daarom kiezen veel zzp’ers en mkb’ers voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

De hoogte van je premie (maandelijkse kosten) hangt af van verschillende factoren, zoals je jaaromzet, het aantal medewerkers en de branche waarin je werkzaam bent. Deze factoren vul je gemakkelijk in wanneer je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten. Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken je premie voor je bedrijfsaansprakelijkheid hieronder. Ben je net je bedrijf gestart? Dan krijg je de AVB een halfjaar gratis. Dit aanbod geldt ook voor de aanvullende beroeps-, bestuurders- én CAR-verzekering.

Meer weten? Bekijk de video en ontdek hoe je de AVB gemakkelijk in 4 stappen online kunt afsluiten.

Wat is verzekerd?

Wel verzekerd

Schade veroorzaakt door je werkzaamheden en door producten die je verkoopt Letselschade die een medewerker oploopt tijdens het werk Schade aan spullen van een ander die je huurt of gebruikt, met een maximum van €50.000 per aanspraak en €100.000 per jaar Schade aan het motorvoertuig van een medewerker, opgelopen tijdens werkzaamheden Per schade geldt het eigen risico dat op het verzekeringsbewijs staat. Voor letselschade geldt geen eigen risico.

Niet verzekerd

Schade aan privébezittingen die niet bij je bedrijf horen Schade aan producten die je verkoopt, schade aan software of databestanden en schade die met opzet is veroorzaakt Schade veroorzaakt door een motorvoertuig Schade ontstaan in de Verenigde Staten en Canada Vermogensschade (hiervoor is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering), schade aan een bouw- of montagewerk (hiervoor is de CAR-verzekering) en aansprakelijkheid als bestuurder van een rechtspersoon of vereniging/stichting (hiervoor is de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering)
Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is het verzekeringspakket van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af in Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De prijs van je premie hangt af van verschillende factoren. Je jaaromzet en het aantal medewerkers spelen een rol, maar ook je branche heeft invloed op de premie die je betaalt. Door jaarlijks te actualiseren, behoud je je garantie tegen onderverzekering. Veranderingen in je situatie kunnen van invloed zijn op de hoogte van je premie en op je dekking.

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Ben je startende ondernemer? Dan krijg je deze verzekering een halfjaar gratis. Dit aanbod geldt ook voor de aanvullende beroeps-, bestuurders- én CAR-verzekering.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Toch hebben veel ondernemers een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het aantal claims wordt ieder jaar hoger en als ondernemer word je niet gedekt door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast kan het zo zijn dat je leverancier of opdrachtgever alleen zaken met je wilt doen als je je bedrijfsaansprakelijkheid hebt verzekerd.

Wat is het verschil tussen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
  • Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is de basis aansprakelijkheidsverzekering en dekt schade aan personen en spullen van anderen die veroorzaakt is door jou, je medewerkers of je producten.
  • Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en dekt schade die veroorzaakt is door een beroepsfout bij adviserend werk.

Lees meer over het verschil tussen de bedrijfs- en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Voor wie is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet of exploitatie tot € 1 miljoen per jaar.

Kan ik mijn particuliere aansprakelijkheidsverzekering zakelijk gebruiken?

Nee, helaas niet. Je particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt geen schade die ontstaat tijdens je werk als ondernemer.

Een halfjaar gratis als starter, hoe zit dat?

Ben je in de afgelopen 12 maanden gestart met je bedrijf? Dan is de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® het eerste halfjaar gratis. Dit aanbod geldt ook voor de aanvullende beroeps-, bestuurders- én CAR-verzekering; ook deze zijn een halfjaar gratis voor starters. Na dit halfjaar loopt je verzekering automatisch door en betaal je een maandelijkse premie. Maar je kunt de verzekering ook weer opzeggen, want alle verzekeringen van Interpolis ZekerVanJeZaak® zijn dagelijks opzegbaar.

Meer veelgestelde vragen
Bereken je premie

Handig: Je zakelijke verzekeringen en bankzaken in één overzicht

Heb je je verzekering via ons afgesloten? Dan kun je deze altijd inzien of wijzigen in Rabo Online Bankieren of in je Rabo Bankieren App.

Hier vind je eenvoudig al je bank- én verzekeringszaken in één overzicht