Bestelautoverzekering: goed verzekerd de weg op

Met de Bestelautoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt met je bestelauto. En als je wilt ook voor schade aan je bestelbus zelf.

Vervangend vervoer bij schade, zo kun je snel weer aan het werk Reparatie bij eigen dealer of schadeherstelbedrijf van Interpolis Inclusief schadeverzekering voor inzittenden en verkeersrechtsbijstand
Moneyview banners

Uitstekende voorwaarden

De Bestelautoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® krijgt in 2020 voor de voorwaarden van de dekkingen Beperkt Casco (BC) en Volledig Casco (VC) de hoogste waardering van MoneyView. Hiervoor werden 12 (BC) en 13 (VC) producten vergeleken.

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen.
Wil je weten hoe Interpolis met persoonsgegevens omgaat?

Bekijk het privacy statement

Wat is een bestelautoverzekering?

De Bestelautoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt schade aan spullen van een ander, het voertuig van een ander en lichamelijke schade bij een ander, die je veroorzaakt met je bestelauto. Je kunt kiezen voor een uitgebreidere dekking, zodat bijvoorbeeld ook diefstal of beschadiging van je bestelbus wordt vergoed.


Voorbeelden van verzekerde schade:

Je krijgt een verkeersongeluk waarbij de bestuurder van het andere voertuig of jij en je medepassagiers lichamelijk letsel oplopenBij minimaal WA Beperkt Casco-dekking: je bestelauto wordt gestolenBij WA Volledig Casco-dekking: je veroorzaakt een ongeluk met je bestelwagen waarbij schade ontstaat aan je bestelwagen

Bestelauto’s hebben vaak een grijs kenteken. Dit kenteken is niet grijs van kleur, maar begint met de letter B of V. Als je een bestelauto met een grijs kenteken bezit, betekent dit dat je gebruik kunt maken van belastingvoordeel.

Bekijk hier de richtlijnen voor een bestelauto op Belastingdienst.nl

Wat is verzekerd?

WA

Meest gekozen voor bestelauto's ouder dan 10 jaar

Schade aan spullen en voertuigen van anderen Schade aan anderen Schade aan inzittenden Rechtsbijstand verkeer Hulpverlening na ongeval in Nederland of in het buitenland

WA + Beperkt Casco

Meest gekozen voor bestelauto's van 6 t/m 10 jaar oud

Dekkingen gelijk aan WA, inclusief: Ruitschade Schade door brand, diefstal, inbraak, storm en hagel

WA + Volledig Casco

Meest gekozen voor bestelauto's jonger dan 6 jaar

Dekkingen gelijk aan WA + Beperkt Casco, inclusief: Eigen schade veroorzaakt door een aanrijding Schade door vandalisme Pechhulp in het buitenland
Lees hier de polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden lees je meer over wat wel en niet verzekerd is.

Voorwaarden Motorrijtuig WA (PDF) Voorwaarden Motorrijtuig WA Beperkt Casco (PDF) Voorwaarden Motorrijtuig WA Casco (PDF)
Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een bestelautoverzekering?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

De cataloguswaardeHet bouwjaar, merk, type en gewichtJe bedrijfsactiviteitJe adresDe dekking die je kiestEventuele bonus-maluskorting

De hoogte van je bonus-maluskorting is afhankelijk van het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden. Je korting kan hierbij oplopen tot 75%. Dit wordt ook wel no-claimkorting genoemd. Heb je ergens anders een bestelautoverzekering gehad? Dan nemen wij de schadevrije jaren over die je daar hebt opgebouwd. Je bonus-maluskorting is maar op één bestelauto tegelijk van toepassing.

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Is een bestelautoverzekering verplicht?

Je bent verplicht om een verzekering voor je bestelauto met minimaal WA-dekking af te sluiten. Je kunt zelf kiezen of je je bestelbus uitgebreider wilt verzekeren met een WA Beperkt Casco- of WA Volledig Casco-dekking.

Ben ik nog verzekerd als ik mijn bestelauto uitleen?

Als je een ander toestemming geeft om in je bestelauto te rijden, dan is diegene op dezelfde manier verzekerd dan wanneer je er zelf in rijdt.

Meer veelgestelde vragen
Log in en bereken je premie

Een berekening duurt slechts 2 minuten

Handig: Je zakelijke verzekeringen en bankzaken in één overzicht

Heb je je verzekering via ons afgesloten? Dan kun je deze altijd inzien of wijzigen in Rabo Online Bankieren of in je Rabo Bankieren App.

Hier vind je eenvoudig al je bank- én verzekeringszaken in één overzicht

Je hebt al een AOV voor 1 euro per uur

Veel ondernemers hebben het idee dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heel duur is. Een AOV hoeft echter niet duur te zijn. Je hebt al een AOV voor € 1 per uur.

Bekijk de rekenvoorbeelden